Εφάπαξ επίδομα 1.000 ευρώ για άνεργους των Κλωστηρίων Κιλκίς

Οικονομία /

Από τον ΟΑΕΔ εγκρίθηκε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση χιλίων ευρώ για τους ανέργους πρώην εργαζομένους των εταιρειών «Κλωστήρια Κιλκίς ΑΕ» και «Χαρτοποϊία Θράκης ΑΕ».

Η ενίσχυση αφορά σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο της εταιρείας «Κλωστήρια Κιλκίς ΑΕ», που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο της εν λόγω εταιρείας, ο οποίος, κατά τη δημοσίευση της παρούσας έχει ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει επιδότηση ανεργίας, λόγω επίσχεσης, από τον ΟΑΕΔ.

Αυτό ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, της υπουργού εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, του υφυπουργού εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, η οποία δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά:

– Την προσκομιδή καταλόγου από τους εκπροσώπους των δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

α.Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

β. Ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητάς του ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ. Ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής ασφάλισής του (ΑΜΚΑ).

δ. Ο αριθμός του φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ).

ε. Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του, με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης, καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN).

– Τον σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την εταιρεία και η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζομένου και η δυνατότητα επιδότησης ανεργίας, λόγω της επίσχεσης.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα σε καλό δρόμο βρίσκεται και η ανάλογη περίπτωση γιά τους εργαζομένους στην «Καπνική-Μιχαηλιδης» ΑΕ η οποία, όμως, καθυστερεί, όπωςδήλωσε στον «Μαχητή» ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς Γιώργος Ιωαννίδης, να εξαγγελθεί από πλευράς του υπουργείου εργασίας διότι υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες ελέγχου δικαιούχων, κυρίως λόγω της εποχικότητος των εργαζομένων στην ανωτέρω επιχείρηση, και παρά το γεγονός, ότι το σωματείο της επιχείρησης έχει οργανώσει και αποστείλει μαζί με την κατάσταση των εν δυνάμει υποψηφίων δικαιούχων στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Παρά ταύτα ο κ. Ιωαννίδης εμφανίσθηκε αισιόδοξος, ότι η υπόθεση θα «κλείσει» ευνοϊκώς γιά τους εργαζομένους έως τα τέλη του Ιουλίου με «άξονα» την πρόταση του σωματείου καπνεργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]