Την Παρασκευή η επίδειξη της πολυεθνικής άσκησης «ΤΑΛΩΣ 17»

Γενικά /

Διεξάγεται στην περιοχή του Κιλκίς από 31 Οκτωβρίου έως και τις 10 Νοεμβρίου 2017, η περιοδική άσκηση «Τάλως» της πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης «HELBROC» (Ελλάδος, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Κύπρου) που διεξάγεται με συμμετοχή στελεχών όλων των ανωτέρω χωρών σε περιοχές ευθύνης της 71 Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος», η οποία και την διοργάνωσε.

Η τελική επίδειξη, που θα σηματοδοτήσει και το τέλος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10.11.17, στο στρατόπεδο Κορομηλά Αργυρούπολης, στις 10.20 το πρωί.

ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΛΩΣ

Η εν λόγω άσκηση με την ονομασία «ΤΑΛΩΣ-17» είναι πολυεθνική άσκηση, ΤΑΑΣ, τύπου CPX (Command Post Exercise) και διεξάγεται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευση του Σχηματισμού Μάχης HELBROG BG, ανά 2ετία.

Ο σχηματισμός μάχης «HELBROC», αποτελεί μια στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση καταστάσεων διαχείρισης κρίσης.

Όσον αφορά στη δράση της, λαμβάνει εντολές από την Ε.Ε. και επεμβαίνει κατόπιν απόφασης αποκλειστικά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος της «HELBROC» είναι η επίβλεψη κατάπαυσης πυρός, η προστασία Ευρωπαίων πολιτών, η επίβλεψη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και η προστασία αμάχων.

Αποτελεί την αξιολόγηση του ανωτέρω σχηματισμού μάχης εν όψει της περιόδου ετοιμότητάς του κατά το α’ εξάμηνο του 2018.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ 2018-19

Α όμιλος 1η/8η αγωνιστική ημέρα Γρίβα-Ν.Αγιονέρι Τούμπα-Ηλιόλουστο Βαπτιστής-Μ.Λειβάδια Ν.Γυναικόκαστρο-Βαλτοτόπι 2η/9η αγωνιστική ημέρα Ν.Αγιονέρι-Τούμπα Ηλιόλουστο-Βαπτιστής Μ.Λειβάδια-Ν.Γυναικόκαστρο Βαλτοτόπι-Γρίβα 3η/10η αγωνιστική ημέρα Ηλιόλουστο-Ν.Αγιονέρι […]

Θέμα προέδρου

«Το κλιμάκιο συνόδευσαν σε όλες τις επισκέψεις εγώ (σ.σ.: ποιός;), ο Ν. Τοπαλίδης, ο Ν.Αβραμίδης, ο υπεύθυνος για το νομό […]

Ποιός «συνωστισμός»;

Διοργανώνεται, λέει, στο Κιλκίς, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», μεταξύ άλλων για μια πόλη «με λιγότερο συνωστισμό». Αλήθεια;… πού τον είδαν […]

Οντότητα σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ

Από την μία κόπτονται για τα διαβόητα «προσωπικά δεδομένα» και απο την άλλη επιτρέπουν εικονοληψίες και φωτογραφίσεις από ανθρώπους όχι […]