Επεσε το Facebook – Προβλήματα σε όλο τον κόσμο

Ελλάδα /

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων του κολοσσού της Καλιφόρνιας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 18:30 το απόγευμα, επηρεάζοντας δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως .

Τα hashtags #instagramdown και #facebookdown έχουν πάρει «φωτιά» στο Twitter.

Σύμφωνα με το «downdetector», υπήρξαν αρχικά αναφορές για βλάβες στο facebook και τις άλλες τρεις πλατφόρμες που του ανήκουν, κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ουάσινγκτον και το Παρίσι, ωστόσο στη συνέχεια τα προβλήματα επεκτάθηκαν και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρόβλημα εντοπίζεται στον κεντρικό σέρβερ στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, ωστόσο o λόγος για το κρασάρισμα δεν έχει αποσαφηνιστεί. “Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος” “αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή”, ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook απευθυνόμενη σε πολλούς χρήστες σήμερα γύρω στις 18.30 ώρα Ελλάδος

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία», ανέφερε αρχικά ο υπέυθυνος επικοινωνίας Άντι Στόουν και στη συνέχεια το Facebook με ανάρτηση στο Twitter, ενώ σε ανάλογες ενημερώσεις προχώρησαν και τα Instagram και WhatsApp.

Χαρακτηριστικά, όποιος προσπαθεί να συνδεθεί στον λογαριασμό του στο Facebook βλέπει την παρακάτω εικόνα:

Το «κραχ» σε Facebook και Instagram είναι γενικευμένο, καθώς παρόμοια προβλήματα αναφέρονται σε ολόκληρο τον κόσμο τόσο όταν η χρήση γίνεται από υπολογιστή, όσο και από smartphones.

Η βρετανική «Sun» αναφέρει χαρακτηριστικά πως υπάρχουν παρόμοια προβλήματα σε αμέτρητους χρήστες στα social media, ενώ αναφέρει πως έχει ζητήσει από την Facebook να κάνει κάποιο σχόλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση.

Η απάντηση του Facebook
Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Facebook, Aντι Στόουν με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως η εταιρεία γνωρίζει ότι πολλοί χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν και πως «δουλεύουμε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατόν».

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Διαβάστε

Περισσότερα
Δείτε ακόμα