Έως το Σάββατο η τελική διαμόρφωση των τιμών

Οικονομία /

Στο παζάρι αμνοεριφίων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31.3.15 στον Λαγκαδά αναμενόταν να φανούν οι προθέσεις κτηνοτρόφων, εμπόρων και κρεοπωλών γιά την τιμή του κρέατος στην φετινή πασχαλινή αγορά ενώ η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα στο παζάρι της Δράμας και μεθαύριο Σάββατο του Λαζάρου στο Κιλκίς.

Πάντως, η φετινή παραγωγή αμνοεριφίων είναι μειωμένη σε ποσοστό ίσως και άνω του 40% λόγω του καταρροϊκού πυρετού και σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ένωσης κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρη Καμπούρη, λόγω των οικονομικών ζημιών που υφίστανται από τις ζωονόσους, οι κτηνοτρόφοι δεν θα δεχτούν σε καμμία περίπτωση να διαθέσουν το προϊόν τους στους εμπόρους σε τιμή κάτω των 6,6 ευρώ το κιλό, αυξημένη κατά ένα ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

«Δεν μας φτάνουν οι ζωονόσοι (καταρροϊκός πυρετός και ευλογιά) που αφανίζουν το ζωικό μας κεφάλαιο έχουμε και το κόστος εκτροφής να βαίνει ολοένα και μεγαλύτερο», είπε ο κ. Καμπούρης.

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε σε καμμία περίπτωση να πληρώσουν τα «σπασμένα» οι καταναλωτές, απλώς θα πρέπει επί τέλους, να γίνει κατανοητό, ότι δεν μπορούμε άλλο πιά να βγαίνουμε εμείς ζημιωμένοι. Εμποροι και κρεοπώλες θα πρέπει να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους, και έτσι καθένας να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί».

Ο πρόεδρος του ΠΕΚ «έκρουσε τον κώδωνα» του κινδύνου γιά το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων, αλλά και τις «πονηρές» διαφημίσεις, καλώντας τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερως προσεκτικοί στις αγορές τους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα