Ενδιαφέρον της «Edit Hellas» γιά κατασκευή και διαχείριση δικτύου φυσικού αερίου στο Πολύκαστρο

Οικονομία /

Η «Edit Hellas» είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες τεχνικών έργων και παροχής υπηρεσιών σχετιζομένων με την κατασκευή και λειτουργία δικτύων εφοδιασμού περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Πρόκειται γιά την εταιρία που εξεδήλωσε ενδιαφέρον και υπέβαλε αίτηση χορήγησης αδειών γιά τέτοια έργα σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και αυτή του Πολυκάστρου.

Οι άδειες αφορούν και στην ανάπτυξη και στην διαχείριση της διανομής.

Το συγκεκριμένο δίκτυο, την κατασκευή του οποίου ζητεί η «Edit Hellas» αποτελείται από:

– Σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής (4 bar), θα εγκατασταθεί σταθμός αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου 1.800m3/h (CNG Station) στον οποίο το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα, και

– Δίκτυο χαμηλής πίεσης 4 bar, το οποίο τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από το σταθμό αποσυμπίεσης 200/4bar και διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Η λύση που επιδιώκει να παράσχει η εταιρία στην περιοχή του Πολυκάστρου, όπου δεν είναι διασυνδεδεμένες με δίκτυα διανομής είναι η παροχή φυσικού αερίου μέσω εικονικού αγωγού CNG.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το είπαν… και το έπαθαν

Ως «κοψοχέρηδες» είναι γνωστοί στην Πατρίδα μας όσοι κατά καιρούς έχουν απογοητευθεί από τις πολιτικές επιλογές τους. Βεβαίως, στο διάβα […]