Ένα ξεχωριστό «πάρτυ» προς τιμήν… της χημείας απόλαυσαν οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Η δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Κιλκίς και το περιφερειακό τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της ένωσης Ελλήνων χημικών (ΕΕΧ), πραγματοποίησαν το Σάββατο 10.9.22 ένα «πάρτυ»… επιστήμης με πρωταγωνίστρια την χημεία αλλά και τις υπόλοιπες φυσικές επιστήμες.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Προσκεκλημένοι ήταν οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης, όπου έπαίξαν με μπαλόνια, φωτιές, καραμελάκια, συνδετήρες, νερό, πλαστελίνες και, φυσικά, στο τέλος έσβησαν και κεράκια, όπως προβλέπεται σε κάθε πάρτυ.

 

Μέσα από απλά πειράματα με υλικά, που υπάρχουν στο σπίτι και χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις χρωστικές, το διοξείδιο του άνθρακα, τις συνθήκες έλλειψης οξυγόνου, την επιφανειακή τάση, την διάθλαση και την άνωση.

Την δράση υλοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΔΚΒ Κιλκίς και εκπρόσωπος του ΠΤΚΔΜ της ΕΕΧ στο Κιλκίς Αθανάσιος Τατάρογλου με την πολύτιμη βοήθεια του προσωπικού της βιβλιοθήκης.

Στο τέλος της δράσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν το έντυπο του ΠΤΚΔΜ, που εκδόθηκε γιά την πανελλήνια ημέρα χημείας του 2022″.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πού βρίσκεται… η αλήθεια;

Ο δήμος Κιλκίς επιδεικνύει μέριμνα γιά το θέμα των αδέσποτων ζώων και συνεργάζεται με τους φιλοζωικούς φορείς, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος […]