Η Έλλη Φρεγγίδου στην ραδιοφωνική εκπομπή «Βουστροφηδόν» της ΕΡΤ 3

Πολιτισμός /

Στην εκπομπή «Βουστροφηδόν» του Γιώργου Καλιεντζίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,58FΜ της ΕΡΤ 3 μιλά στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 12.10.21 η Κιλκισιώτισσα ποιήτρια Έλλη Φρεγγίδου, με αντικείμενο την «γνωριμία» της με την ποίηση, τα πρώτα διαβάσματα και τα πρώτα ποιήματα που έγραψε.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο σημειώνονται και τα εξής:

« … Η Έλλη Φρεγγίδου αναφέρεται στον ρόλο που έχει η ποίηση στη ζωή της, στην έκδοση του πρώτου βιβλίου της και στην ανταπόκριση που είχε, στην συμμετοχή της σε ποιητικούς διαγωνισμούς. Μιλά, ακόμη, για την υπό έκδοσιν νέα ποιητική συλλογή με ποιήματα για τη γενέτειρα της, το Κιλκίς. Διαβάζει ποιήματά της.

H Έλλη Φρεγγίδου γεννήθηκε στο Κιλκίς, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μ. Βρετανία.

Όταν κάποτε συναντήθηκε με την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Γκέσταλτ (Gestalt), κατάλαβε ότι η ζωή δεν είναι μόνο αγώνας, διότι απλώς ο αγώνας δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνος του όνειρο και στόχο ζωής.

Έτσι, ζήτησε στήριξη και συντροφιά στην ποίηση. Η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Από στέγη σε στέγη», εκδόθηκε το 2011.

Ακολούθησαν οι συλλογές «Δικαίωμα φωτός» (εκδόσεις «Κέδρος», 2015), και «Παύση τετάρτου» (εκδόσεις «Κέδρος», 2018), που απέσπασε το πρώτο βραβείο του 21ου πανελληνίου ποιητικού διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης» Κιλκίς.
Ποιήματά της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το «κατάφεραν» ΚΑΙ αυτό!

Το «κατάφεραν» ΚΑΙ αυτό οι τοπικοί άρχοντές μας. Να γίνει το Κιλκίς σημείο αναφορών στην Βουλή τόσο από τον πρωθυπουργό […]