Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε ο 1ος διαγωνισμός ρομποτικής Β.Ελλάδος

Γενικά /

Τα εκπαιδευτικά κέντρα MICROstudies Robotics από το Κιλκίς, η δικτύωση – Robot Academy από τη Βέροια και το Σαγματοπούλου «Education Center» από το Πολύκαστρο διοργάνωσαν και υλοποίησαν το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του εργατικού κέντρου Κιλκίς τον 1ο διαγωνισμό ρομποτικής Βορείου Ελλάδος με την διακριτική επωνυμία «Open Summer Robotics Game Event».

Σαράντα τέσσερις μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Θεσσαλονίκη, διαγωνίστηκαν στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τον προγραμματισμό πρωτότυπων μοντέλων ρομπότ. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας ρομποτικές αποστολές, αναπτύσσοντας ομαδοσυνεργατικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους.

Έστειλαν το μήνυμα ότι στον τόπο μας υπάρχουν οι δημιουργικές εκείνες δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν τη Βόρεια Ελλάδα και κατ’ επέκταση την κάθε πόλη ξεχωριστά στην προοπτική ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και μετά από κλήρωση δέκα παιδιά θα συμμετέχουν σε μονοήμερη εκδρομή στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών όπου θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν kart, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να συνομιλήσουν με επιστήμονες μηχανικούς, ευγενική χορηγία του ομίλου INTESO.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους αυτούς που συμμετείχαν (μαθητές, κριτές, διοργανωτές), όλους αυτούς που παρευρέθησαν (γονείς, εκπαιδευτές, μέντορες), όλους αυτούς που βοήθησαν για να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός (Εργατικό κέντρο Κιλκίς, 2ο Δημοτικό σχολείο, τοπικές επιχειρήσεις, εθελοντές) και να δεσμευτούμε ότι μετά από τη μεγάλη επιτυχία και τη θερμή ανταπόκριση, στόχος μας είναι ο διαγωνισμός αυτός να γίνει θεσμός και να διεξάγεται τρεις φορές τον χρόνο σε διάφορες πόλης της Βορείου Ελλάδος», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα