Εξαγορά του 70% της Technoform από τον Όμιλο Sunlight

Οικονομία /
Η Sunlight Group ανακοίνωσε την υπογραφή συμφώνου απόκτησης για το 70% της ΤΕΧΝΟΦΟΡΜΑ S. Α, εταιρεία με έδρα το Πεδινό Κιλκίς που σχεδιάζει και κατασκευάζει καλούπια και εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας.
Η συμφωνία υπεγράφη στις 30 Δεκεμβρίου 2021 από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight Group Lampros Bisalas, τον πρόεδρο και διευθύνοντα συμβούλο της Technoform Γεώργιο Δοκουζγιάννη, και την αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Θεοδοσία Μαρκοπούλου.
Η οικογένεια Δοκουζγιάννη διατηρεί το 30% της εταιρείας, με την πολλά υποσχόμενη νεότερη γενιά να κατέχει σημαντικούς ρόλους.
Μετά τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις του για το Η1 2021 και τις εκτιμήσεις για αύξηση 50% του τζίρου στο τέλος του έτους, η Sunlight Group συνεχίζει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου.
Το πενταετές σχέδιο στοχεύει στην επέκταση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας. Για τον σκοπό αυτό, η Sunlight επενδύει εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επενδύσεις σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, Έρευνα & Ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και Συγχωνεύσεις & Εξαγορές.

Η Sunlight Group Energy Storage Systems ( Sunlight Group ), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται σε ολοκληρωμένες και καινοτόμες βιομηχανικές και εκτός δρόμου λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, ολοκλήρωσε δυναμικά το 2021. Η Sunlight υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς για το 70% της Technoform,  που σχεδιάζει και κατασκευάζει καλούπια και εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Μπισάλας δήλωσε :«Με αυτή τη συμφωνία για την απόκτηση του 70% της Technoform ενισχύουμε μια ήδη καθιερωμένη και εξαιρετική συνεργασία. Στον Όμιλο Sunlight εστιάζουμε το πρόγραμμα Συγχωνεύσεων & Εξαγορών στη δημιουργία αξίας από την αυτόνομη λειτουργία των εταιρειών στις οποίες έχουμε συμφέροντα, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της Sunlight παγκοσμίως. Το όραμά μας είναι η Technoform να συνεχίσει να αναπτύσσεται, ανεξάρτητα από τη σχέση της με τη Sunlight, και να αυξήσει τους πελάτες της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με την υποστήριξη της Sunlight, η Technoform θα εφαρμόσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της σε παγκόσμια κλίμακα, μέσω περαιτέρω αυτοματοποίησης της παραγωγής. Το γεγονός ότι η οικογένεια Δοκουζγιάννη θα παραμείνει στην εταιρεία, ιδιαίτερα η πολλά υποσχόμενη νέα γενιά, εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον. Την ίδια στιγμή,   

Από την πλευρά του, ο κ. Δοκουζγιάννης σημείωσε : « Τ ο έτος δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει καλύτερα. Ξεκινήσαμε ως οικογενειακή επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία και πλέον είμαστε μέλη μιας παγκόσμιας εταιρείας, με εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες. Συνεργαζόμαστε με τη Sunlight εδώ και πολλά χρόνια και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και όραμα για την κατασκευή και διανομή προϊόντων καινοτόμου τεχνολογίας. Η συνεργασία μας θα βοηθήσει την Technoform να επενδύσει ακόμη περισσότερο και να γίνει πραγματικός κόμβος δημιουργίας αξίας για την τοπική οικονομία του Κιλκίς. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μετόχους, το διοικητικό συμβούλιο και την ηγετική ομάδα του Sunlight Group και να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά!».

Μετά τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις του για το πρώτο εξάμηνο του 2021 και τις εκτιμήσεις για αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 50% στο τέλος του έτους, ο Όμιλος Sunlight συνεχίζει να εφαρμόζει το επιχειρηματικό του σχέδιο. Το πενταετές σχέδιο στοχεύει στην επέκταση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Για το σκοπό αυτό, η Sunlight επενδύει εκατομμύρια στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό . Επενδύσεις σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, έρευνα & ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και συγχωνεύσεις & εξαγορές.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα