Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις από την στ΄τάξη του δημοτικού σχολείου Χέρσου

Κοινωνία /

Επίσκεψη στα μνημεία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Δοϊράνη πραγματοποίησε η έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου Χέρσου, με συνοδούς τους δασκάλους Ελισάβετ Πετρούλη Ελισάβετ και Γιάννη Τσιτσίμη.

Η επίσκεψη εντασσόταν στα πλαίσια της σύνδεσης της τοπικής ιστορίας της περιοχής με τον Α΄Π.Π. και τα μνημεία και την ιστορία του στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης με την φονική μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου 1918 (βρετανικό νεκροταφείο, ελληνικά στατιωτικά κοιμητήρια και βρετανικό μνημείο λόφου).

Την όλη προσπάθεια συντόνισε και καθοδήγησε η προσκεκλημένη του σχολείου του Χέρσου κ. Σούλα Πρωτοψάλτη μουσειολόγος, ξεναγός και εκπρόσωπος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά μέσα στα στρατιωτικά κοιμητήρια.

Εξάλλου εκπρόσωποι του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείου του Χέρσου την Πέμπτη 24.5.18 και εφάρμοσαν με τη έκτη τάξη εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με το διαφορετικό, συναισθηματικό και τόσο ξεχωριστό κόσμο των κωφών ατόμων και των κωφών μαθητών.

Για την ιστορία την ομάδα του Ε.Ι.Κ. συγκροτούσαν ο Γρηγόρης Πετρόπουλος δάσκαλος ειδικής αγωγής και οι Ανίτα Μακαρώνα φιλόλογος, Γλυκερία Γκάτζιου δασκάλα ειδικής αγωγής και Ευαγγελία Γεωργούλα ψυχολόγος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα