Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος – Νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» με κορωνοϊό

Ελλάδα /

Πέθανε, την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, σε ηλικία 72 ετών, ο μητροπολίτης Κινσάσας, Νικηφόρος.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος νοσηλευόταν με κορωνοϊο.

Ο Μητροπολίτης Κινσάσα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 1949.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πρακτικό Λύκειο Θεσσαλονίκης φοίτησε στο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης (1967-1969).

Το 1975 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 1999 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της ιδίας Σχολής.

Το 1971 έγινε μοναχός στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Χανίων, ενώ στις 22 Αυγούστου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε διάκονος.

Το 1977 πήγε στο Άγιον Όρος, διορίστηκε καθηγητής στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και εν συνεχεία αναπληρωτής Σχολάρχου, ενώ το 1988, κατόπιν πρότασης της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους ορίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολάρχης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ζωντανό» παράδειγμα

Ναι στους εμβολιασμούς, όχι με καταναγκασμό και «βάρβαρα» μέτρα, αλλά με την πειθώ», η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» […]

Γ.Φραγγίδης: «Άμεση λύση στις αντιφατικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους ωφελούμενους των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και ΚΔΗΦ»

Ερώτηση προς τους υπουργούς: Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδημε θέμα: «τους ανεμβολίαστους ωφελούμενους […]