Έκλεισε η εστίαση και νέκρωσε η αγορά του Κιλκίς (Βίντεο)

Ειδήσεις Βίντεο /

Καθολική ήταν η συμμετοχή των επιχειρηματιών της εστίασης στο Κιλκίς στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου. Καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Πάνω από 90% η συμμετοχή όπως δήλωσαν παράγοντες των ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Κιλκίς.

Με το μήνυμα «Κλείνει η εστίαση σε όλη την Ελλάδα» στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, οι μαγαζάτορες μάζεψαν τα τραπεζοκαθίσματα ζητώντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερα μέτρα στήριξης, ενώ τάσσονται ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την είσοδο και τον έλεγχο εμβολιασμένων και μη.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και μετά με πορεία στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα.Αναλυτικά τα αιτήματα του κλάδου

Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
Διαρθρωτικά μέτρα

Κλειστά κράτησαν τα καταστήματά τους αρκετές επιχειρηματίες της εστίασης και στη Γουμένισσα. Στήριξη βρήκαν και από αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν άνοιξαν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο της εστίασης, με σύνθημα «Δεν είμαστε χωροφύλακες, ουσιαστικά μέτρα για υγεία και εισόδημα».

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Θ.Ζελέγκου στις 12 το μεσημέρι. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας Αθανάσιος Τραχανίδης η συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης, ήταν σχεδόν στο 100%.

Περισσότερα

Λένα Αναστασιάδου: Ερωτήματα και προβληματισμοί γιά το «Ανοικτό κέντρο εμπορίου» Κιλκίς (Βίντεο)

Ερωτηματικά και ανησυχίες εκφράζει η δημοτική σύμβουλος και πολιτικός μηχανικός Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή Κιλκίς, καθώς […]

Δείτε ακόμα