«Έκλεψαν» τις εντυπώσεις τα περίπτερα της εμποροπανηγύρεως

Γενικά /

Η εμποροπανήγυρις Κιλκίς ντύθηκε φέτος στα εθνικά μας χρώματα, ακτινοβολώντας ομορφιά, χάρη και ευταξία στους χώρους πέριξ του δημαρχείου.
Η εγκατάσταση νέων εκθεσιακών περιπτέρων στις αποχρώσεις του λευκού και του σκούρου μπλε προκάλεσε εξαιρετικές εντυπώσεις στους εκθέτες και στους διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες.

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΙΛΚΙΣ

Οι ομοιόμορφες κατασκευές που προσδίδουν μια περιποιημένη και νοικοκυρεμένη εικόνα στους χώρους της εμποροπανηγύρεως θα αυξηθούν στην επόμενη διοργάνωση δήλωσε ο δήμαρχος Κιλκίς κατά την τελετή εγκαινίων της εμποροπανηγύρεως την Τετάρτη 6.9.18.

Κηρύσσοντας την έναρξή της ο Δημήτρης Σισμανίδης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις του δήμου Κιλκίς δεν εξαντλούνται μόνο στο αισθητικό μέρος σε ότι αφορά στα εκθεσιακά περίπτερα.

Ανακοίνωσε ότι προσφάτως δημοπρατήθηκε το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων και της τοποθέτησης νέων φωτιστικών ιστών σε «ζώνη» δύο χιλιομέτρων (οδοί Γ. Καπέτα, Μοσκώφ, Τσιρογιάννη, Επτανήσου, Φιλιππουπόλεως, Ανατολικής Ρωμυλίας, Αμπέλων) της εμποροπανηγύρεως.

ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το έργο θα προχωρήσει παράλληλα με τις εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ και τις εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ ώστε να αποφευχθούν οι συνήθεις επιβαρύνσεις (απανωτές εκσκαφές και τεχνικές εργασίες) που θα ταλάνιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος Κιλκίς επισήμανε ότι η εγκατάσταση του νέου συστήματος φωτισμού με 70 νέους φωτιστικούς στύλους και ισάριθμα φωτιστικά σώματα, όσο και η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ θα προσδώσουν πρόσθετη αξία στην αισθητική όψη της εμποροπανηγύρεως και επί πλέον θα καταστήσουν λειτουργική αλλά προπάντων ασφαλή την ηλεκτρική τροφοδοσία των εκθετών και άλλων ηλεκτρικών καταναλώσεων της εμποροπανηγύρεως.

«Τα έσοδα της διοργάνωσης που τα τελευταία χρόνια, σημειώνουν μια αξιοπρόσεκτη άνοδο επιστρέφονται στους εκθέτες και στους δημότες του Κιλκίς ως ανταποδοτικά οφέλη» συμπλήρωσε ο κ. Σισμανίδης ενώ ευχαρίστησε τους εμπόρους και επαγγελματίες για τη σταθερή προτίμηση που δείχνουν στην εμποροπανήγυρη, η οποία πιστοποιείται από την αύξηση του αριθμού των εκθετών που προσέρχονται από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που πλαισιώνουν με ενδιαφέρουσες δράσεις τις εκδηλώσεις της.

Τέλος, τόνισε ότι διαρκής στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ποιοτική βελτίωση του θεσμού με καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές και τούτο αποδεικνύεται στην πράξη.

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΙΛΚΙΣ

Η πρώτη ημέρα της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς κύλησε με ευχάριστους και παραδοσιακούς ρυθμούς. Το ΚΑΠΗ δήμου Κιλκίς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Άγιος Τρύφων», «Αρμονία», «Θρακική Εστία», «Φλάμπουρας», «Λύκειο Ελληνίδων», «Αρκάδι» και «Αργοναύτες» σκόρπισαν ζωντάνια με πατινάδα από την οδό Πόντου έως την πλατεία Λατσιών όπου μετά τα εγκαίνια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, μεταδίδοντας το κέφι τους στο πολυάριθμο κοινό που τους καταχειροκρότησε. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Ν. Αγγούση.

Τις εκδηλώσεις της εμποροπανηγύρεως τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Α. Βεργίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Χ. Γκουντενούδης, o επιτελάρχης της 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας »Πόντος» συνταγματάρχης κ. Χαλκίδης και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κιλκίς Δ. Χαραλαμπίδης ενώ θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος του αδελφοποιημένου με τον δήμο Κιλκίς δήμου Ασένοφγκραντ (Στενημάχου) Ντίμτσο Ντεμέρκωφ.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησαν ο εφημέριος της ενορίας Α.Δημητρίου πανοσιολογιώτατος, π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ιερείς όλων των ενοριών.

Μιλώντας στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» γιά την φετινή καινοτομία των ομοιόμορφων περιπτέρων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρόδρομος (Μάκης) Πεντζερετζής δήλωσε ότι η ιδέα προέκυψε από συνεχείς συζητήσεις του με εκθέτες της εμποροπανηγύρεως και καταστηματάρχες του Κιλκίς, όταν ανέλαβε την διεύθυνση οικονομικής ανάπτυξης του δήμου Κιλκίς και μαζί την αρμοδιότητα γιά την εμποροπανήγυρι.

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΙΛΚΙΣ

«Κοινό τόπο όλων των συζητήσεων», ανέφερε, «αποτελούσε η απουσία ομοιογενούς εκθεσιακής υποδομής, άρα και ανάλογης αισθητικης του χώρου, που θα τον καθιστούσε περισσότερο ελκυστικό.

Αυτό οφειλόταν εν πολλοίς στο πρόβλημα διαστάσεων και επιφανείας των επί μέρους εκθεσιακών χώρων σε συνάρτηση με το μικρό πλάτος των δρόμων, κάτι που καθιστούσε αναγκαία την μελέτη της κατάλληλης διαμόρφωσης. Η εκπόνησή της κατέστη δυνατή χάρη στα αυξημένα έσοδα που απέφερε τα τελευταία χρόνια στα ταμεία του δήμου η εμποροπανήγυρις.

Ο κ. Πεντζερετζής πρόσθεσε, ότι φέτος ήταν μόνον η αρχή, με τοποθέτηση ομοιόμορφων εκθεσιακών χώρων επί της οδού Γ.Καπέτα στην περιοχή προ του δημαρχείου και υπογειοποίηση καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ και νέου φωτισμού σ’ αυτήν, με προοπτική γιά μεν του χρόνου οι ομοιόμορφοι εκθεσιακοί χώροι να επεκταθούν επί της Γ.Καπέτα τόσο μέχρι την διασταύρωση με την 21ης Ιουνίου όσο και μέχρι την περιοχή του 4ου δημοτικού σχολείου, τα δε αμέσως επόμενα χρόνια σε όλα τα σημεία της εμποροπανηγύρεως.