Εκδήλωση στον Σ.Σ. Μουριών με θέμα την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου

Κοινωνία /

Κοινή εκδήλωση μετά από συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Σ.Σ.Μουριών «Το Μπέλλες» ως οικοδεσπότη και του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «Αγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» ως φιλοξενούμενου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Σ.Σ.Μουριών. Επρόκειτο για μία ομιλία – ενημέρωση με θέμα «Αντισύλληψη – πρόληψη γυναικολογικού καρκίνου» όπου ομιλητής ήταν ο γυναικολόγος χειρουργός δρα Γιώργος Φραγγίδης.

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργος Σαββίδης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι είναι η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται στην περιοχή των Μουριών με θέμα τον καρκίνο και ευχαρίστησε τόσο τον σύλλογο καρκινοπαθών όσο και τον γιατρό Γιώργο Φραγγίδη που συνέβαλαν ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με το θέμα αυτό.
Σ.Σ.ΜΟΥΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Στη συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας Γεωργία Κολεσιώτου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης η οποία σώζει ζωές και δήλωσε ότι εκστρατεία ενημέρωσης από πλευράς του συλλόγου συνεχίζεται με ενημερωτικά φυλλάδια που ευελπιστούν να διανεμηθούν σε όλο το νομό.

Αμέσως μετά ο γιατρός Γιώργος Φραγγίδης ανέπτυξε το θέμα της αντισύλληψης και της πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου με λόγια απλά και κατανοητά προβάλλοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό του οποίου η απεικόνιση βοηθούσε το κοινό αντιληφθεί ακόμη περισσότερο την σημασία της πρόληψης.

Μετά το πέρας της ομιλίας οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν περισσότερο όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας το οποίο είναι καθαρά αρμοδιότητα των παιδιάτρων και των γυναικολόγων αφού άλλωστε μόνο από αυτούς συνταγογραφείται και παρέχεται δωρεάν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

«…Η παρακολούθηση της ομιλίας όχι μόνο από γυναίκες αλλά και από άνδρες, αποδεικνύει ότι τελικά η σωστή πρόληψη δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση αλλά με την σωστή ενημέρωση και των δύο φύλων μπορούν να επιτευχθούν θετικότατα αποτελέσματα. Οι δύο Σύλλογοι ανανέωσαν το ραντεβού τής συνεργασίας τους για επόμενη εκδήλωση προς επίτευξη των στόχων τους που δεν είναι άλλοι από την ενημέρωση για θέματα υγείας μέσα από τα οποία προάγεται ο πολιτισμός και ευημερούν οι κοινωνίες».