Κιλκισιώτικη παρουσία σε εκδήλωση της γραμματείας της ΝΔ γιά την ΤΑ

Πολιτική /

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Θέσεις και απόψεις γιά την Ελλάδα της Αποκέντρωσης» πραγματοποίησε την Πέμπτη 14.9.17 η γραμματεια τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ στο βραβευμένο γιά την αρχιτεκτονική κατασκευή του Καραπάντσειο πολιτιστικό κέντρο δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Από το βήμα της εκδήλωσης μίλησαν, πλην του «οικοδεσπότη» γραμματέα Τάσου Γαϊτάνη, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο περιφερέαρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μάκης Βορίδης αλλά και αρκετοί δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνον.

Κοινός τόπος όλων των ομιλητών οι αναφορές γιά την αντίθεση στην προοπτική της εφαρμογής απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοικησης γιά μία σειρά από λόγους και αιτίες, με κυριότερη αυτήν της ενδεχόμενης ακυβερνησίας και της «αιχμαλωσίας» των πλειοψηφιών από τις μικρές μειοψηφιες και η ανάγκη γιά την μετά εποχη «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση, με ενίσχυσή της από άμεσους φορολογικούς πόρους, με στόχο την «αυτοδιοικητική διακυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικώς την αποκάλεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Που και αμεσότερη προς τον πολίτη είναι και αποτελεσματικότερη σε σχέση με την κρατική λειτουργία, όπως αποδεικνύουν οι συγκρίσεις σε επίπεδο Κ.Μακεδονίας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και αρκετοί αιρετοί του δήμου Παιονίας αρχής γενομένης του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη που συνοδευόταν από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Αιμίλιο Δεβετζόπουλο και έναν πολύ γνωστό «απόστρατο» της αυτοδιοίκησης και του συνδυασμού τον Χρήστο Τσανασίδη, και του επικεφαλης της μείζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη που συνοδευόταν από τον Γιάννη Συμεωνίδη που εκτός των άλλων ήταν και ίδια «σειρά» στον στρατό με τον οικοδεσπότη και φίλο του δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.