«Εικόνες» από την Γουμένισσα που δεν τιμούν τον δήμο Παιονίας

Γενικά /


Για την ενημερωτική αξία της φωτογραφίας έχουν διατυπωθεί πολλά.

Κοινός παρονομαστής τους το ότι τα «λέει» για κάθε περίπτωση… όλα.

Όπως, εν προκειμένω, και σε ότι έχει να κάνει με την καθαριότητα και ευπρέπεια χώρων και σημείων της Γουμένισσας.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του χώρου μπροστά από το παλαιό δημαρχείο όπου:

Υπάλληλοι του δήμου αφού έκοψαν δένδρο χωρίς παρουσία εκπροσώπου του δασαρχείου για κατάλληλες υποδείξεις σε ότι αφορά την κοπή του, τα κομμένα δένδρα και κλαδιά… παραμένουν πεισματικά στοιβαγμένα στην θέση τους μαζί με άλλα απορίμματα, χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας να «συγκινείται» για την αποκκομιδή και ευπρεπισμό του χώρου.

Το δάπεδο στο οποίο στηριζόταν στο οποίο στηριζόταν άλλοτε ένα κιόσκι, που είχε χρησιμοποιηθεί για… χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, μετά το ξήλωμα όλης της υπόλοιπης κατασκευής έγινε ένα με τα άχρηστα υλικά που ρυπαίνουν τον χώρο και την αισθητική του.

Υπάρχουν και εικόνες από την την λαϊκή αγορά της Γουμένισσας σε χρονικό σημείο μετά την ολοκληρωσή της, οι οποίες καταδεικνύουν το επακόλουθο του να διατίθεται ένας μόνο υπάλληλος για την καθαριότητα στην Γουμένισσα όχι απλώς «λιμνάζει» αλλά και «οπισθοδρομεί».

Και είναι τόσο κοντά οι θεσμικές εκδηλώσεις των «Θεοτοκίων» με την αίγλη και φήμη που υπερβαίνει τα όρια του νομού! (Που και να μην ήταν και αυτά δηλαδή).

Πιστεύουν, εν τέλει, εκεί στον δήμο Παιονίας, ότι τέτοιες εικόνες σε κάθε σημείο του, πόσω μάλλον στην ιστορική έδρα του, περιποιούν τιμή στον ίδιο και βοηθούν στην έξωθεν καλή μαρτυρία γι’αυτόν;

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]