Η πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Κιλκίς

Κοινωνία /

Την ιερά πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα υποδεχθεί και πάλι το Κιλκίς με την ευκαιρία της εορτής των πολιούχων του Α.Πεντεκαίδεκα.

Στην σχετική ανακοίνωση της ιεράς μονής Πολυανής και Κιλκισίου αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

« H Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει στους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς της Μητροπολιτικής μας επαρχίας πως φέτος στην εορτή των Αγίων Πεντεκαίδεκα πολιούχων Κιλκίς θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούμε και να προσκυνήσουμε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά (πρωτότυπη εικόνα) εκ της Ιεράς Μονής της στην Καστανιά Ημαθίας μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.. Εμμανουήλ και έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του Δ.Σ. του ιδρύματος “Παναγία Σουμελά”.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά θα γίνει την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, ώρα 5 μμ και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα έως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 οπότε και θα αναχωρήσει στις 12 μ.μ.

Κατά την διάρκεια την παράμονής της Παναγίας Σουμελά στο Κιλκίς θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με πρόγραμμα που θα εκδοθεί».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]