Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η ιστοσελίδα του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς

Πολιτισμός /

Από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο (ΚΑΣ) εγκρίθηκε η ιστοσελίδα του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς την οποία δημιούργησε το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2015-16. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Η εκπαιδευτική δράση αποσκοπoύσε στο να ανακαλύψουν οι μαθητές τον τόπο και την ιστορία του μέσα από τη διερεύνηση και καταγραφή των εκθεμάτων του αρχαιολογικού μουσείου της πόλης τους, καθώς και των αρχαιολογικών περιοχών της περιοχής τους και την αποτύπωσή τους σε μία ιστοσελίδα, η οποια αποτελεί την προσφορά του σχολείου στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα η πρόταση αποσκοπούσε στην προώθηση και υιοθέτηση από τους μαθητές μιας συγκεκριμένης στάσης και συμπεριφοράς σχετικά με τη προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών που εκτίθενται στην περιοχή τους.

Η περιγραφή των εκθεμάτων του μουσείου παρουσιάζονται στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά, ενώ κατασκευάστηκαν ηλεκτρονικά παιχνίδια, puzzle, quiz, αλλά και χρονογραμμές με την κατάταξη των ευρημάτων.

Οι φωτογραφίες που αφορούν τα εκθέματα και περιλαμβάνονται στο site έχουν ληφθεί έπειτα από νόμιμη άδεια και έχουν υποστεί τη σχετική επεξεργασία για να μην υπερβαίνουν το όριο των 72 dpi.

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες που αφορούν σε εξωτερικούς χώρους κ.λ.π. έχουν ληφθεί από αυτές που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Τα κείμενα που αφορούν πληροφορίες σχετικές με τους αρχαιολογικούς χώρους ή το μουσείο προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου πολιτισμού και αναφέρονται η πηγή και ο συντάκτης τους.

Στο έργο συμμετείχαν πέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων δ΄ και στ΄ της σχολικής χρονιάς 2015-2016 και οι εκπαιδευτικοί Ναζή Κωνσταντινίδου ΠΕ 70, Ελπίδα Χατζηαθανασίου ΠΕ 07, Μαρία Γιοβανούδη ΠΕ 19, Παρθένα Χαραλαμπίδου ΠΕ 06, Ιωάννα Κολοβού ΠΕ 07, Μαρία Σαϊτά ΠΕ 70 και Μαρία Μουρατίδου Κάργιου ΠΕ 06, ενώ τη γενική επιμέλεια τη είχε ο εκπαιδευτικός ΚώσταςΤαλαμπίρης ΠΕ 70.

Η εργασία αυτή δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των αρχαιολόγων της Ε.Φ.Α. Κιλκίς και κυρίως της δρος Μαρίας Φαρμάκη η οποία από την αρχή έδειξε ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του εγχειρήματός, και το υποστήριξε με τις χρήσιμες οδηγίες που ήταν απαραίτητες για την επιτυχή υλοποίησή του.

Η συνεργασία του μουσείου και του σχολείου θα συνεχιστεί και στο μέλλον με συνισταμένη την κοινή προσπάθειά μας για την ανάδειξη του μουσείου αλλά και της ιστορίας του τόπου μας.
Την ιστοσελίδα μπορείτε να την βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://mouseiokilkis.weebly.com/».

Περισσότερα

Εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα διοργανώνει η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς

Από την εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς δημοσιοποιήθηκε πρόγραμμα εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, τις οποίες διοργανώνει εντός του τρέχοντος μηνός. […]

Δείτε ακόμα