Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης του Κιλκίς (Βίντεο)

Ειδήσεις Video /

Σε μια γιορτή εξελίχθηκαν τα εγκαίνια, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα εμπορικά εκθέματα να προσελκύουν το ενδιαφέρον δημοτών και πλήθους επισκεπτών, εξελίχθηκε η πρώτη ημέρα της ετήσιας εμποροπανηγύρεως Κιλκίς, την Τετάρτη 4.9.19.

Η πλατεία δημαρχείου (Λατσιών) γέμισε από κόσμο που έδειχνε να απολαμβάνει τις μνήμες της λαϊκής παράδοσης, οι οποίες σε χορευτική πράξη αποδόθηκαν άψογα από τα χορευτικά συγκροτήματα του «Αγίου Τρύφωνα», των «Αργοναυτών», της Αρμονίας, της Θρακικής Εστίας, του Λυκείου Ελληνίδων, του «Φλάμπουρα», του «Αρκαδίου» και του «Χορονού».

Τα εγκαίνια της εμποροπανηγύρεως κήρυξε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι ο θεσμός αυτός έχει βαθειές ιστορικές ρίζες και αναπτύσσεται συνεχώς με οικονομικές και εμπορικές λειτουργίες. Η εμποροπανήγυρις επεκτείνεται χωροταξικά, φιλοξενεί επισκέπτες εντός και εκτός »τειχών» του δήμου Κιλκίς και διανθίζεται με ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα.

Ο δήμαρχος Κιλκίς τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα μεριμνήσει για την περαιτέρω αναβάθμιση της εμποροπανηγύρεως, με ενέργειες που θα συμβάλουν στην τόνωση της οικονομίας, στην αύξηση της εμπορικής κίνησης, στην προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και τέλος στην πολιτιστική ανάταση του δήμου Κιλκίς, με προσεγμένες και ποιοτικές επιλογές.

Το σημαντικότερο όμως, που πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι η εμποροπανήγυρις είναι ο αγαπημένος τόπος συνάντησης των δημοτών μας και υπό αυτή την έννοια πρέπει να περιβάλλουμε το θεσμό με ιδιαίτερη φροντίδα αναδεικνύοντας τα γνωρίσματά του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης.

Την τελετή εγκαινίων ευλόγησαν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος Θεοδωρίδης πρωτοσύγγελος της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, ο π. Αρσένιος και π. Απόστολος και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κούτρης εφημέριος της ενορίας του ιερού μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Περισσότερα

Θ.Βαφειάδης: «Με τις συμπεριφορές τους αποθαρρύνουν κάθε σοβαρό άνθρωπο να αναμιχθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα»

Το είχε προαναγγείλει, όπως δημοσιοποιήθηκε και από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», το έκανε επισήμως πράξη, καταθέτοντας την σχετική δήλωση […]

Δείτε ακόμα

Όλα.. «εις διπλούν»

Ανεξαρτητοποιήσεις δύο (Βαφειάδης, Γιαρήμαγας, αμφότεροι δημοτικοί σύμβουλοι), παραιτήσεις δυο (Μοσχοτόγλου από την επιτροπή ισότητας, Ζώτος από την κοινωφελή δημοτική επιχείρηση). […]