Έφυγε από κοντά μας ο 52χρονος Κιλκισιώτης σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης

Κοινωνία /

Στη γειτονιά των Αγγέλων, στα Παρχάρια του Πόντου, ταξιδεύει ο Κιλκισιώτης σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή και νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο των Σερρών σε ηλικία 52 ετών.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, δούλευε στο δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης στην Άνω Πόλη. Νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σερρών, όπου και διασωληνώθηκε, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης, γεννήθηκε στο Ελευθεροχώρι του νομού Κιλκίς, από γονείς Πόντιους και στη συνέχεια έζησε στο Ωραιόκαστρο. Για χρόνια δούλεψε σε εφημερίδες και περιοδικά με το πολιτικό, αθλητικό, οικολογικό, κοινωνικό και σκίτσα για το αυτοκίνητο.

Ο Δημήτρης Νικολαίδης στο ταξίδι που κάναμε τον Αύγουστο του 2019 στον Πόντο, με φόντο το χωριό της καταγωγής του Ισχανάντων Σάντας

Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά, και δίδαξε σε συλλόγους Ποντίων την τέχνη του σκίτσου, ενώ πήρε μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σκίτσου – κόμικς.

Εξέδωσε τρία περιοδικά – βιβλία, «καρέ – καρέ μαθήματα σκίτσου για αρχάριους, 1, 2 και 3».

Διατηρούσε τηλεοπτική εκπομπή σκίτσου σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας και ομογενειακούς στο εξωτερικό, ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης ήταν συνεργάτης του «Μαχητή». Η διεύθυνση και το συντακτικό προσωπικό του εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Περισσότερα

Αποστολή κλιμακίου βοήθειας από ποντιακά σωματεία του δήμου Παιονίας προς τους σεισμοπαθείς Θεσσαλίας

Τα ποντιακά σωματεία του δήμου Παιονίας, και πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης «Οι Τραντέλλενες», ο Ποντιακός σύλλογος Ποντοηράκλειας «Διγενής […]

Δείτε ακόμα

Όλα καλά, μόνο λίγη προσοχή

Όντως αξιέπαινη η πρωτοβουλία του περιβαλλοντικού φορέα «Προστάτευε την Γειτονιά σου» (“Save your Hood”) να διοργανώνει περιπάτους γιά τον καθαρισμό […]