Έφυγε ο Νικόλας (Πέτσος) Γκουγκουσίδης

Κοινωνία /
Στο κέντρο πανύψηλος λεβέντης ο Νικόλας (Πέτσος) Ολυμπιακός Πολυκάστρου 1949

Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2022, έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο Νικόλαος Π. Γκουγκουσίδης.

Παναγιώτης Γκουγκουσίδης 1903 -1948

Ο Νικόλας ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά (όλα αγόρια), του Παναγιώτη και της Ευαγγελίας Γκουγκουσίδη, τα οποία ήταν κατά σειρά ο Γεώργιος, ο Νικόλας, ο Στέργιος και ο τελευταίος ο Χρήστος.

Μεγαλωμένοι στα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου και στον ατελείωτο αγώνα για την επιβίωση των προσφυγικών οικογενειών που εγκαταστάθηκαν στο Καρασούλι – Πολύκαστρο (1924) με καταγωγή από το Σιναπλή της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Πέρα των ασχολιών και του αγώνα για την επιβίωση, όλα τα παιδιά όπως και ο Νικόλας (Πέτσος) τον ελεύθερο χρόνο τους το διέθεταν για ψυχαγωγία παίζοντας ποδόσφαιρο.

Ο Νικόλας γεννημένος το Γενάρη του 1930, ένας λεβέντης, πανύψηλος, ἠταν στην εφηβεία του από τους πρώτους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πολυκάστρου, περίοδο 1948 – 1955 και αργότερα του Π.Ο.Α. (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ανατολικορωμυλιωτών) μέχρι τη δεκαετία του 1960 όπου εκατοντάδες Πολυκαστρινοί μετανάστευσαν για εργασία στην τότε Δυτική Γερμανία.

Ξανά μαζί με την κυρα Θοδώρα

Αξέχαστα θα μείνουν στη μνήμη όσων ζουν ακόμη και τα θυμούνται, τα γκολ που πετύχαινε με τακουνάκι ή με ανάποδο ψαλίδι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Νικόλας έφυγε, διανύοντας το 93ο έτος της ηλικίας του και ξαναβρέθηκε ύστερα από 4 τέσσερα χρόνια με την αγαπημένη του σύζυγο Θεοδώρα που είχε φύγει το 2018.

Καλό παράδεισο Νικόλα μαζί με τους γονείς, τα αδέρφια σου την κυρα Θεοδώρα και όλους του παλιούς φίλους και συναθλητές σου που έφυγαν νωρίτερα. Η ιστορία σου στο ποδόσφαιρο του Πολυκάστρου θα μείνει αξέχαστη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα