Με πολλές δυσκολίες η αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή Πολυκάστρου

Γενικά /

Προβληματική έχει καταστεί η αστυνόμευση στην περιοχή του δήμου Παιονίας εξ αιτίας των ειδικών συνθηκών, που επικρατούν στην δυτική περιοχή του νομού μας, από την παρουσία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην Νέα Καβάλα αλλά και τις εν εξελίξει αγροτικές κινητοποιήσεις, η διαχείριση των οποίων απασχολεί σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις κυρίως από το αστυνομικό τμήμα του Πολυκάστρου.

Ηδη τα πρώτα αρνητικά σημάδια από την εν λόγω κατάσταση έχουν γίνει αισθητά στους κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν ότι έχει μειωθεί η παρουσία της αστυνομίας στην φυσική αποστολή της, που είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή ενώ καταγράφεται σε ένα μικρό βαθμό και στην αύξηση των παραβατικών συμπεριφορών.

Παρά το γεγονός, ότι έχει αυξηθεί μέσω σχετικών αποσπάσεων με έξι αστυνομικούς η δύναμη του αστυνομικού τμήματος Πολυκάστρου γιά την αντιμετώπιση του προσφυγικού θέματος, τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί άρδην λόγω των αστυνομικών δυνάμεων που απασχολούνται στον τομέα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν ελαχιστοποιηθεί τα μέσα και το προσωπικό που απασχολούνται στους λοιπούς τομείς της αστυνομικής δράσης καθώς ακόμη και στις περιπτώσεις λοιπών μειωμένων περιπολιών, πάντοτε ένα μέρος της «ξοδεύεται» και στους επίμαχους τομείς.

Και όλα αυτά, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, σε μία περίοδο όπου οι διαθέσιμοι πόροι γιά την υποστήριξη της αστυνομικής υλικοτεχνικής υποδομής του κόστους της και τις μετακινήσεις των οχημάτων της «δεν διάγουν και την πιό ανθηρά περίοδό τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μέριμνα για τα περιαστικά δάση

Την ανάγκη συνεχούς μέριμνας για καθαρισμό των περιαστικών δασών του Κιλκίς (λόφου Α.Γεωργίου, λόφου Ηρώου Μάχης Κιλκίς και γειτονικού, λόφων […]

«Σιγή» αποδοχής

Το όφελος του δήμου Κιλκίς από την φετινή διοργάνωση της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς ήταν ίδιο με αυτό της περυσινής, δηλαδή 70.000 […]