Δραματική έκκληση κατοίκων: «Κατοικήστε στο Πεδινό γιά να μείνει ανοικτό το σχολείο»

Πολιτική /

«Κατοικήστε στο Πεδινό, γιά να μείνει ανοικτό το δημοτικό σχολείο».

Αυτήν την δραματική έκκληση, ενδεικτική των προβλημάτων, που έχει δημιουργήσει η αστυφιλία, σε συνδυασμό με την κρίση της τελευταίας δεκαετίας, σε ό,τι αφορά στον πληθυσμό και την ζωή στα χωριά, απευθύνουν κάτοικοι του Πεδινού.

Μέσω της ιστοσελίδας Pedino.gr και της επίσημης ιστοσελίδας στο facebook με τίτλο «pediniotes», πολίτες του οικισμού αφού επισημαίνουν το ότι στο διθέσιο δημοτικό σχολείο Πεδινού είναι ανάγκη να εγγραφούν τουλάχιστον τρία παιδιά, ώστε να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί κατά το επικείμενο σχολικό έτος 2019-20, προχωρούν σε παράθεση στοιχείων, που συνιστούν λόγους, γιά τους οποίους νέες οικογένειες θα μπορούσαν να κατοικήσουν στο χωριό, αποκομίζοντας οφέλη και δίνοντας ζωή σ’ αυτό.

Ως πρώτο σημαντικό πλεονέκτημα αναφέρουν την ελάχιστη χρονική απόσταση από το Κιλκίς (δέκα λεπτά) και την μικρή από την Θεσσαλονίκη (τριανταπέντε λεπτά), χάρη στην άμεση γειτνίαση με το εθνικό οδικό δίκτυο, κάτι που εξασφαλίζει την άμεση πρόσβαση στις διάφορες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων και θεμάτων.

Γιά τα υπόλοιπα αναφέρουν:
«…Το χωριό προσφέρει σπίτια γιά ενοικίαση σε οικονομική τιμή γιά να μπορέσεις εσύ και τα παιδιά, επί τέλους να αναπνεύσεις καθαρό οξυγόνο. Προσφέρει πάρκο και δάσος, παντοπωλεία, καθαρούς δρόμους, μεγάλους κήπους και περιβόλια με ντομάτες και πιπεριές, αλλά όχι μπετόν, φασαρία και καυσαέριο, αυτά αναζητήστε τα αλλού. Επίσης άνετο χώρο στάθμευσης, με το κοντινότερο αυτοκίνητο το λιγότερο σε απόσταση πενήντα μέτρων.

Εχουμε ένα δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο, όπου θα γνωρίσετε τους φιλικούς Θρακιώτες και Πόντιους κατοίκους μας. Ενα σχολείο, στο οποίο μαθήτευσαν τέσσερις πανελληνιονίκες στην σφυροβολία.

Εχει στείλει τα παιδιά του σε πανεπιστήμια εσωτερικού και εξωτερικού. Αλλα παιδιά του δουλεύουν σε εταιρίες του εσωτερικού και εξωτερικού, καθηγητές και δασκάλους που υπηρετούν το έθνος.

Γενικώς το χωριό έχει να προσφέρει άλλη ποιότητα ζωής…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα