Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών και μανταρινιών από τον δήμο Κιλκίς

Γενικά /

Από τον δήμο Κιλκίς και την αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης και διαφάνειας ανακοινώθηκε, ότι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή πορτοκαλιών και μανταρινιών σε κατόχους της κάρτας σίτισης του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης.

Η διανομή θα γίνει στα σφαγεία Κιλκίς (δεύτερο χιλιόμετρο Κιλκίς – Μεταλλικού) την Τετάρτη 23 την Πέμπτη 24 και την Δευτέρα 28.3.16 από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Οι ωφελούμενοι καλούνται να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
 Κάρτα σίτισης του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης
 Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο.

Η εν λόγω κοινωνική δράση υλοποιείται σε εφαρμογή του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014, ο οποίος αναφέρεται σε συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ωρισμένων οπωροκηπευτικών και της κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, εργασίας- κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης δεν παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν εντός των καθοριζόμενων ημερομηνιών, οι αδιάθετες ποσότητες θα διανεμηθούν κατά προτεραιότητα σε ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι »Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας (ΤΕΒΑ – FEAD)» στο χώρο των σφαγείων, με την επίδειξη της αίτησης και της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου την Τρίτη 29.3.16 από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ωφελούμενοι του προγράμματος κρίθηκαν ύστερα από ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεών τους. Μετά την επεξεργασία και τον έλεγχο των αιτήσεών τους από το υπουργείο εργασίας – κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική σελίδα του ΗΔΙΚΑ και τα ονόματα των ωφελουμένων κοινοποιήθηκαν στους δήμους.
Ο δήμος Κιλκίς συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ – FEAD με συντονιστή την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα