Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από κινητή ιατρική μονάδα στην πλατεία Λατσιών

Κοινωνία /

Κινητή ιατρική μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Λατσιών (απέναντι από το Δημαρχείο Κιλκίς) την Δευτέρα 6 Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και την Τρίτη 7 Ιουνίου από τις 10.30 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα για τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Η διήμερη επιτόπια επίσκεψη της κινητής ιατρικής μονάδας  εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου ‘’Health Info’’ του προγράμματος Interreg – IPA CBC που προάγει την προληπτική υγειονομική περίθαλψη του πληθυσμού σε παραμεθόριες περιοχές της διασυνοριακής διαχείρισής του.

Η κινητή μονάδα θα στελεχώνεται από γυναικολόγο, παιδίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο. Οι διαγνωστικές εξετάσεις προσφέρονται δωρεάν.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται, μπορούν να κλείσουν ραντεβού μια εβδομάδα πριν την επίσκεψη της κινητής μονάδας στο Κιλκίς, στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες http://healthinfo.eoppy.gov.gr και http://www.e-kilkis.gr  για εξετάσεις από γυναικολόγο και παιδίατρο ( 6 και 7 Ιουνίου) και για εξέταση από ωτορινολαρυγγολόγο (6 Ιουνίου).

Θα υπάρχει, επίσης, και η δυνατότητα της επιτόπιας εγγραφής έως τις 13:00.

Επικεφαλής του έργου είναι ο ΕΟΠΠΥ με συνεργαζόμενους φορείς το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Κύριος στόχος του προγράμματος Health Info είναι η πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές και η αντιμετώπιση των αναγκών ευάλωτων ομάδων μέσω της ανάπτυξης ενός ενοποιημένου πληροφοριακού συστήματος στήριξης της υγειονομικής περίθαλψης.

Συμπληρωματικά, μια κινητή ιατρική μονάδα θα προσφέρει υπηρεσίες εξέτασης (υπερηχογράφημα και ιατρική εξέταση) και θα ενημερώσει το γυναικείο πληθυσμό για τη χρησιμότητα των υπηρεσιών εξέτασης και των τακτικών ιατρικών ελέγχων ώστε να επιτευχθεί έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Υπηρεσίες εξέτασης θα παρέχουν στους πολίτες και στα παιδιά ο ωτορινολαρυγγολόγος και ο παιδίατρος και συμβουλές για καλύτερη πρόγνωση και έγκαιρη θεραπεία.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την Covid – 19 καθώς και τα ισχύοντα για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων GRPR .

Περισσότερα
Δείτε ακόμα