Διώξεις και καρατομήσεις σε νοσηλευτές από τον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλει ο νοσηλευτής Πασχάλης Μασούρας

Γενικά /

Βαρύτατες καταγγελίες κατά του διοικητή του ιδρύματος Γιάννη Ανδρίτσου, για διώξεις και καρατομήσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του εξαπέλυσε ο νοσηλευτής Πασχάλης Μασούρας, ανακοινώνοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του στις εκλογές εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Κιλκίς.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μασούρας αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι-σσες

Σας ανακοινώνω ότι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων λοιπού προσωπικού (πλην ιατρών) στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου μας.

Η συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία είναι σημαντική και αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και δύναμης ώστε να συνεχίσουμε από κοινού την προσπάθειάς μας, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στα δεδομένα της νέας εποχής.

Σας καλώ να ψηφίσετε στις εκλογές που θα διενεργηθούν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στην αίθουσα του 1ου ορόφου των διοικητικών υπηρεσιών από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Συνάδελφοι-σσες
Η στήριξη σας στην εκλογική διαδικασία είναι σημαντική για να συνεχίσω τον αγώνα ενωτικά, δημοκρατικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της δημόσιας υγείας και τις διεκδικήσεις για την βελτίωση των δομών υγείας του νόμου μας.

Δυστυχώς όμως σε κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, θα διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων λοιπού προσωπικού (πλην ιατρών) στο διοικητικό συμβούλιο του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.

«Στο χώρο της Υγείας δεν υπάρχουν χρώματα, ομάδες και κόμματα, ούτε χώρος για μικροπολιτικές σκοπιμότητες»,

Αυτά ήταν τα λόγια του διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννη Ανδρίτσου στις 17.2.20 στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του. Μετά από επτά περίπου μήνες άλλαξε γνώμη, πράττοντας ακριβώς τα αντίθετα.

Σε μία πρωτοφανή απόφαση για τα δεδομένα του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού μας, παραμονή της εκλογικής διαδικασίας για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου μας, αγνοώντας την «εργασιακή ηρεμία», μια κίνηση που δεν έκανε ποτέ κανένας διοικητής σε προηγούμενες θητείες, η επιστροφή στα καθήκοντα του συνοδεύτηκε από άνευ προηγουμένου καρατομήσεις, καθαιρέσεις στελεχών της νοσηλευτικής διεύθυνσης, υποβιβασμό προϊστάμενων και αναπληρωτών τους, οι όποιοι στήριξαν το νοσηλευτικό ίδρυμα εν μέσω κρίσης και πανδημίας.

Οι διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών, οι καρατομήσεις, καθαιρέσεις, διευθυντικών στελεχών, τομεαρχών , υποβιβασμό προϊστάμενων και των αναπληρωτών τους, στο ΓΝ Κιλκίς στοχεύουν στην επιβολή κλίματος φόβου, ανασφάλειας, παραμονές εκλογικής διαδικασίας και προσβάλλουν βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η νέα διοίκηση του Αετού Κιλκίς

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Αετού Κιλκίς, με την ακόλουθη σύνθεση: Πρόεδρος, Γεώργιος Στεφούδης Αντιπρόεδρος, Νικόλαος Νίτσας […]