Δημοσιεύθηκε πρόσκληση γιά το LEADER/CLLD της ΑΝ.ΚΙ. ΑΕ

Οικονομία /

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση γιά το πρόγραμμα LEADER/CLLD της «Αναπτυξιακής Κιλκίς» ΑΕ, αρχικής δημόσιας δαπάνης 2.556.000 ευρώ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από πολύμηνη προετοιμασία δημοσιεύθηκε η πολυαναμενόμενη πρόσκληση για το πιο δημοφιλές πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρηματικών ιδεών, το LEADER/CLLD της Αναπτυξιακής Κιλκίς.

Με αρχική δημόσια δαπάνη 2.556.000 ευρώ (με τη συγχρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης), το πρόγραμμα επιχορηγεί με 50% έως 65%, επενδύσεις με προϋπολογισμό έως 600.000 ευρώ και δικαιούχους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ιδιωτικές επιχειρήσεις, πολύ μικρές και μικρομεσαίες κυρίως, υπό ίδρυση, νέες ή υφιστάμενες.

Οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας περιλαμβάνουν τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τις βιοτεχνίες, τον τουρισμό και την εστίαση, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, βάσει λίστας συγκεκριμένων ΚΑΔ 2008.
Επιλέξιμη περιοχή εφαρμογής του προγράμματος είναι όλη η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκτός της εντός σχεδίου περιοχής της πόλης του Κιλκίς.

Επιδοτούμενες δαπάνες είναι, μεταξύ άλλων, η κατασκευή ή βελτίωση κτιρίων, η προμήθεια καινούργιων μηχανημάτων και εξοπλισμού, η εξοικονόμηση ενέργειας, η προβολή της επιχείρησης, η πιστοποίηση προϊόντων, η συμβουλευτική υποστήριξη κ.ά.

Ως έναρξη υποβολής των προτάσεων ορίστηκε η Δευτέρα 15η Απριλίου 2019 και ως λήξη η Δευτέρα 15η Ιουλίου 2019.

Στο επόμενο διάστημα ξεκινά η εκστρατεία δημοσιοποίησης του προγράμματος καθώς και η πραγματοποίηση ημερίδων και συναντήσεων σε όλη την Π.Ε. Κιλκίς ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση αξιόλογων επενδύσεων και αξιόπιστων επενδυτών με βιώσιμες και καινοτόμες ιδέες, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στο σύνθημα της ΑΝΚΙ …#ReStartKilkis!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία της εταιρείας (Σόλωνος 13, Κιλκίς), την ιστοσελίδα της, www.anki.gr και να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 23410 25305.

Περισσότερα

Το δέκα το καλό για το LEADER/CLLD της ΑΝΚΙ

Τελευταία παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων. Είναι γνωστό ότι το δέκα το καλό, εκτός από ύψιστος βαθμός επιβράβευσης, εκφράζει καλή […]

Δείτε ακόμα

Xωρίς πινακίδες κυκλοφορίας

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην ύπαιθρο του νομού το φαινόμενο να κυκλοφορούν ολοένα και πιο συχνά οχήματα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας […]