Δήμος Κιλκίς: «Η γραφειοκρατία καθυστερεί την διάθεση κονδυλίων για ασφαλτοστρώσεις»

Πολιτική /

«Να μεριμνήσει η διοίκηση του δήμου Κιλκίς για περιορισμό των προβλημάτων στις υποδομές, ώστε να αλλάξει επί τα βελτίω η εικόνα της πόλης του Κιλκίς.

Ως παράδειγμα αναφέρω το θέμα των ασφαλτοστρώσεων οδών. Θα περιορισθούν στις εκτελούμενες τμηματικές ή θα επεκταθουν; Είναι αναγκαία η εκπόνηση γενικού προγράμματος πλήρους ασφαλτοστρώσεως όλων των οδών, όπου αυτή χρειάζεται».

Τα ανωτέρω επεσήμανε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 3.9.18 ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Γιάννης Φαχουρίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», επικαλούμενος παράπονα πολιτών για την κατάσταση σε αρκετές οδούς.

Με αφορμή το εν λόγω θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Στανημερόπουλος αναφέρθηκε σε προβλήματα ορατότητας σε ωρισμένες οδούς είτε εξ αιτίας αστόχων ανθρωπίνων επεμβάσεων είτε κακής τοποθέτησης κάδων είτε αυθαιρεσιών στην στάθμευση, ζητώντας παρέμβαση της δημοτικής αρχής για όλες τις περιπτώσεις.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης υπενθύμισε την αποτελμάτωση του θέματος της πεζοδρόμησης ή μετατροπής σε ηπίας κυκλοφορίας του τμήματος της κεντρικής οδού 21ης Ιουνίου μεταξύ των συμβολών με την Σόλωνος και την Ελευθερίου Βενιζέλου (ή μεταξύ των δύο κεντρικών σηματοδοτών):

«Ανεξαρτήτως του όποιου τυπικού γραφειοκρατικού προβλήματος υφίσταται, αναφορικά με την κυριότητα της οδού, η διοίκηση του δήμου Κιλκίς οφείλει να προωθήσει το θέμα.

«Εμείς προχωρούμε»
Απαντώντας ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δήλωσε, ότι το έργο των ασφαλτοστρώσεων έχει εγκριθεί και αναρτηθεί αρμοδίως, ενώ και η σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί από τον δήμο και η καθυστέρηση οφείλεται στην γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης.

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «ο δήμος έχει ήδη προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση αρκετών οδών, και συνεχίζει να πιέζει για την αποδέσμευση κονδυλίων και για άλλες. Εντός του 2018 θα διατεθούν συνολικώς 815.000 ευρώ».

«Μην είμαστε μίζεροι»
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην οδό Γεωργίου Καπέτα, από την 21η Ιουνίου μέχρι το αστυνομικό διοικητήριο: «Ειδικότερα σ΄αυτήν την κεντρική οδό προχωρεί η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό ακριβώς προβλέπεται για όλες τις οδούς.

Ας μην είμαστε, λοιπόν, μίζεροι και εσωστρεφείς και στα θέματα των έργων υποδομής.

Βεβαίως και υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν, όμως και θετικές εξελίξεις.

Το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Θα υπενθυμίσω και την λύση, που έδωσε ο δήμος για το αναψυκτήριο λόφου Αγίου Γεωργίου, ενώ έπονται και άλλα σημαντικά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα