Πολιτική

Δ.Τσαντάκης: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν προορίζονται για αμειβόμενες θέσεις ευθύνης, αλλά για να υπηρετούν τόπο»

«Αιχμές» κατά της διοίκησης του δήμου Κιλκίς για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών συμβούλων της αφήνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, αντιπαραβάλλοντας τον αντίστοιχο των δικών του συμβούλων, με παρεμβάσεις τους επ’ ωφελεία του τόπου και των πολιτών του.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Τσαντάκης αναφέρει τα εξής:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς», με συναίσθηση της ευθύνης μας, καθημερινώς εργαζόμαστε γιά την βελτίωση της καθημερινότητάς και την στήριξή τους, τιμώντας και όχι προδίδοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

Αυτό το πετυχαίνουμε είτε με την ανάδειξη των προβλημάτων τους προς τους υπεύθυνους, είτε «απλώνοντας δίχτυ» προστασίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Έχουμε προτάσεις και λύσεις μακριά από επικοινωνιακά κόλπα ή «υπόγειες σκοτεινές διαδρομές» αναζήτησης συναλλαγών και εξυπηρέτησης συμφερόντων. «Διαδρομές», που, δυστυχώς φαίνεται να ακολουθούν κάποιοι «παραπλανημένοι» δημοτικοί σύμβουλοι εντός ή εκτός ανεξαρτητοποιήσεων.

Πρόσφατη απόδειξη ευθύνης και συνέπειας είναι η μεγάλη επιτυχία της δημοτικής μας συμβούλου Άννας Νικολαϊδου, σε σχέση με την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι επιχειρήσεις των ΚΔΑΠ, οι οποίες απασχολούν δημιουργικώς εκατοντάδες παιδιά και νέους εργαζομένους του τόπου.

Η Άννα Νικολαϊδου, πέρα από την επαγγελματική της υποχρέωση ως υπεύθυνης μηχανικού και συμβούλου, βλέποντας ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις υποχρεώνονταν να κατασκευάσουν περισσότερους χώρους υγιεινής (WC), για να λάβουν άδεια λειτουργίας λόγω λάθους ερμηνείας της αντίστοιχης νομοθεσίας, ενήργησε με τόλμη και απέστειλε στο υπουργείο υγείας υπόμνημα-ερώτημα με τις θέσεις της.

Το υπουργείο υγείας αναγνώρισε την ορθότητα των θέσεών της και με έγγραφό του διευκρίνισε, ότι τα ΚΔΑΠ δυναμικότητας μέχρι τριάντα (30) παιδιών υποχρεώνονται να έχουν δύο χώρους υγιεινής, ενώ μέχρι προ τινος από λανθασμένη ερμηνεία του νόμου τα υποχρέωνε η αδειοδοτούσα αρχή να έχουν τέσσερις(4).

Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερος χώρος γιά την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, εξομάλυνση της διαδικασίας της αδειοδότησης, αποφυγή μεγάλων δαπανών κατασκευής και αδειοδοτήσεων και, το σημαντικότερο, στήριξη του επιχειρηματία, του εργαζόμενου και του παιδιού.

Θα μπορούσε η διοίκηση του δήμου να το κάνει αυτό; Σαφώς και ναι, διότι υποχρέωση της κάθε διοίκησης είναι να είναι προστάτης, διεκπεραιωτής και σύμβουλος του επιχειρηματία, και όχι εμπόδιο ή τιμωρός του. Ο δήμος μας, όμως, ούτε ασχολήθηκε, ούτε νοιάστηκε γιά το θέμα.

Η διοίκηση του δήμου Κιλκίς αυτόν τον καιρό από την μία πειραματίζεται με προχειρότητες, ποιούς δρόμους θα κλείνει και πότε, και από την άλλη υπερβάλλει στο «σφράγισμα» «ζωντανών» επιχειρήσεων, που δίνουν δουλειά σε πάνω από σαράντα(40) ανθρώπους, εργαζόμενους και προμηθευτές,την στιγμή που η κυβέρνηση έδωσε παρατάσεις σε υποχρεώσεις και παρέχει διευκολύνσεις την περίοδο της πανδημίας.

Και επειδή δήμος Κιλκίς είναι και τα χωριά μας, πάμε στα τρία χωριά Δροσάτο, Δοϊράνη και Κορυφή.

Οι άνθρωποι, που ζουν εκεί, επί σειρά ημερών δεν έχουν νερό. Η επιχείρηση του δήμου (ΔΕΥΑΚ) με τον εντεταλμένο σύμβουλο της περιοχής δεν επιλύουν το πρόβλημα. Γεγονός ιδιαιτέρως επικίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων, που πρέπει να ερευνηθεί, και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ανάλογες καταστάσεις παραμέλησης επικρατούν σε πολλά χωριά. Ο ρόλος της διοίκησης και του δημοτικού συμβούλου δεν αρχίζει και τελειώνει σε φωτογραφίες ή αναρτήσεις με υποχρεωτικά «likes» λαϊκισμών, αλλά με το αποτέλεσμα που έχει και με την αλήθεια στον άνθρωπο».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα