Δ.Τσαντάκης: «Αφιλόξενο» για τα ΑΜΕΑ το δημαρχείο του Κιλκίς

Ειδήσεις Video /

«Ο δήμος Κιλκίς οφείλει να λάβει ουσιαστική μέριμνα για ενημέρωση σε ότι αφορά στα θέματα των ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) με προτεραιότητα σ’ αυτό της ασφάλειας στις μετακινήσεις τους και την κίνησή τους σε διάφορους χώρους».

Αυτό υπογράμισσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 20.1.20 της πρώτης της νέας χρονιάς μιλώντας για πρώτη φορά ως επικεφαλής της νέας μείζονος μειοψηφίας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης.

«Η αρχή για την μέριμνα» τόνισε ο κ. Τσαντάκης πρέπει να γίνει από το ίδιο το δημαρχείο που είναι δομημένο κατά τρόπο που το καθιστά «αφιλόξενο» για τα άτομα με αναπηρία ζητώντας να ξεκινήσουν αμέσως διορθωτικές παρεμβάσεις.
Ανάλογη υπήρξε η προτροπή του δίνοντας και εδώ έμφαση στα άτομα με αναπηρία για επισκευές, επιδιορθώσεις και αποκαταστάσεις ζημιών, βλαβών και προβλημάτων στους δρόμους και τις εγκαταστάσεις της λαϊκής αγοράς.

«Πρεμούρα»… μονόπλευρη
Ο κ.Τσαντάκης έθιξε και το θέμα του επαρκούς φωτισμού όλων των περιοχών του Κιλκίς: «…Πρέπει να συνεχισθεί η προμήθεια λαμπτήρων και αυτοί να τοποθετηθούν όπου χρειάζεται , χωρίς …διακρίσεις ανά περιοχή. Δεν κατανοώ αυτήν την… «πρεμούρα» με την νότια περιοχή της πόλης…»

«Μάτια και αυτιά ανοικτά»
Όσον αφορά στο Μεταναστευτικό-Προσφυγικό ο επικεφαλής της νέας μείζονος μειοψηφίας και με αφορμή αναφορά του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη στην απομάκρυνση 72 φιλοξενουμένων από τον ξενώνα «Θεά Δήμητρα» του Σ.Σ. Μουριών υπογράμμισε την αναγκαιότητα «να έχουμε μάτια και αυτιά ορθάνοιχτα εν γνώσει του τι γίνεται στα νησιά, τι μεθοδεύεται στην ενδοχώρα και τι αντιδράσεις εκδηλώνονται σε κάθε περιοχή…»

Υπενθυμίζοντας και την ρευστή πολιτική κατάσταση στην χώρα των Σκοπίων ο κ. Τσαντάκης συνέστησε την προσοχή και επαγρύπνηση όλων «εν όψει μιας πολύς δύσκολης χρονιάς» όπως χαρακτήρισε το 2020.

Περισσότερα

Χιονισμένο Κιλκίς (Βίντεο+Φωτο)

Στα λευκά την “ξύπνησαν” οι κάτοικοι του Κιλκίς την Πέμπτη (02.04.2020) μετά τη χιονόπτωση που καταγράφηκε τις νυχτερινές ώρες. Οι […]

Δείτε ακόμα

Είναι εντάξει να φοβάσαι

Έγραφα μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο για σήμερα. Ένα κείμενο που αφορούσε εκείνους τους συμπολίτες μας που τους […]