Διοικητής 4ης ΥΠΕ Δ.Τσαλικάκης: «Το νοσοκομείο Γουμένισσας αναβαθμίζεται, δεν καταργείται»

Ειδήσεις Βίντεο /

Γιά τα αποτελέσματα της συνάντησης, που είχε η επιτροπή αγώνα γιά την διάσωση του γενικού νοσοκομείου – κέντρου υγείας νοσοκομείου Γουμένισσας με τον διοικητή της 4ης υγειονομικής περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, στην οποία ανήκει διοικητικώς το εν λόγω ίδρυμα, ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 30.11.21, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Αθανάσιος Τζούρζος, που μετέσχε της συνάντησης εκπροσωπώντας τον δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, ο κ. Τσαλικάκης τους διαβεβαίωσε, ότι δεν υπάρχει θέμα αναστολής λειτουργίας του επίμαχου νοσηλευτικού ιδρύματος, και ότι μετά την παρέλευση της πανδημίας θα επανεκκινήσει η ουσιαστική λειτουργία των δύο κλινικών, που διαθέτει, δηλαδή της παθολογικής και της χειρουργικής.

Παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση, όπως επισήμανε ο κ. Τζούρζος, ότι κάτι τέτοιο είναι βέβαιον 100% για την παθολογική και λιγότερο βέβαιον γιά την χειρουργική λόγω της ελλείψεως αναισθησιολόγου, μία ειδικότητα που «νοσεί» σε εθνικό επίπεδο.

Μία εκτίμηση, που ταυτίζεται με τα όσα είχαν ειπωθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση της επιτροπής με τον διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Ζάχαρη, ο οποίος, όπως δήλωσε στον «Μαχητή», έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες γιά την απαραίτητη τροποποίηση στον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, γιά να προκηρυχθεί θέση αναισθησιολόγου, εκφράζοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του κατά πόσον θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον να καλυφθεί, καθώς η σχετική εμπειρία από ανάλογα ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς, δεν υπήρξε θετική.

Ανάλογες κινήσεις θα δρομολογηθούν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ Τσαλικάκης, και γιά την δημιουργία μονάδας αιμοκάθαρσης μέσω σχετικής επεκτάσεως στο νοσοκομείο της Γουμένισσας, σε συνεργασία με τον κ. Ζάχαρη που έχει εισηγηθεί σχετική προοπτική.

Τέλος,θετική ήταν η απάντηση στο θέμα μόνιμης παραμονής στο ίδρυμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, κάτι το οποίο θα μπορούσε ήδη να προσφέρει υπηρεσίες, δεδομένου ότι υπάρχει σχετικό όχημα, αλλά που χωλαίνει στο να υλοποιηθεί λόγω ελλείψεως πληρώματος.

Ερωτηθείς σχετικώς ο κ.Ζάχαρης επανέλαβε τα όσα είχε τονίσει προσφάτως και σχετίζονται με το γεγονός, ότι οι απαραίτητες οργανικές θέσεις έχουν προκηρυχθεί, και μάλιστα γιά τον οδηγό ασθενοφόρου η σχετική διαδικασία εκπνέει την Τρίτη, αλλά, δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον.

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν από μέρους του κ. Τζούρτζου στο σχετικό βίντεο.

Περισσότερα

Λένα Αναστασιάδου: Ερωτήματα και προβληματισμοί γιά το «Ανοικτό κέντρο εμπορίου» Κιλκίς (Βίντεο)

Ερωτηματικά και ανησυχίες εκφράζει η δημοτική σύμβουλος και πολιτικός μηχανικός Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή Κιλκίς, καθώς […]

Δείτε ακόμα

Τέτοια υποκρισία!

«Αξίζουν μεγαλειώδους υποδοχή» οι αθλητές Γιάννης Κορακίδης και Δημήτρης Παυλίδης που δόξασαν την χώρα και τον τόπο τους στο Παγκόσμιο […]

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ νομού Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην γενικό διευθυντή […]