Δ.Αγαθόπουλος: «Ένας σκουπιδότοπος γεννιέται σε περιοχή «Natura» δίπλα στη λίμνη Δοϊράνη»

Γενικά /

Επίθεση κατά της διοίκησης του δήμου Κιλκίς για το θέμα της δημιουργίας σκουπιδότοπου στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», Δημήτρης Αγαθόπουλος.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Αγαθόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου προ εξαμήνου, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο το θέμα της εναπόθεσης των φερτών υλικών, από την εκρίζωση των δέντρων που είχαν αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην ακτή της λίμνης Δοϊράνη, σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή.

Δηλώθηκε από την πλευρά των υπευθύνων ότι ήταν μία προσωρινή λύση, είναι υλικά που δεν μολύνουν το περιβάλλον και σταδιακά θα απομακρυνθούν για να μην υπάρχει και αισθητικά πρόβλημα, μιας και έχουν εναποτεθεί μόλις 100 μέτρα από την ακτή.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Η προχειρότητα με την οποία επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή, έδωσε την ευκαιρία σε κατοίκους της περιοχής να εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο κάθε είδους μπάζα δημιουργώντας έναν νέο σκουπιδότοπο.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές για όποιον επισκέπτεται την περιοχή της Δοϊράνης η οποία συν τις άλλοις είναι χαρακτηρισμένη περιοχή «NATURA».

Η περιοχή της λίμνης Δοϊράνη, μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις, θα μπορούσε να γίνει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ένα αξιόλογο κέντρο ημερήσιου τουρισμού. Επιβάλλεται να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των χιλίων δέντρων, να πυκνώσουν οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για να δοθεί μία αναπτυξιακή ανάσα στην περιοχή.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια πορεία με έναν σκουπιδότοπο στις παρυφές της λίμνης και με την συγκεκριμένη συμπεριφορά των κατοίκων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Εύκολες» αποφάσεις

Με απόφαση των δυο δημάρχων του νομού, λόγω του ισχυρού παγετού και της ανάγκης να αερίζονται συχνά οι αίθουσες διδασκαλίας, […]