Δ.Αγαθόπουλος: «Αληθεύει, ότι σταματούν και τα τακτικά χειρουργεία στο ΓΝ Κιλκίς;»

Πολιτική /

Ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Κιλκίς «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και αρκετό καιρό είναι εμφανής πλέον η υποβάθμιση του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης και της διοίκησης να «χρυσώσουν το χάπι».

Επανειλημμένες αναφορές από το σωματείο εργαζομένων, τους διευθυντές κλινικών, γιατρών και νοσηλευτών, που στελεχώνουν τα τμήματα, αλλά και δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, αποτυπώνουν με τον πιό γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στις υποδομές, το μειωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το διχαστικό κλίμα που δημιούργησε η κυβέρνηση με τους εμβολιασμούς μεταξύ των εργαζομένων, την αναστολή λειτουργίας αρκετών κλινικών και τμημάτων αλλά και την συμπεριφορά της διοίκησης στους «μη αρεστούς».

Φιλότιμη η προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου να ωραιοποιήσει την κατάσταση, που επικρατεί, με πρόσφατο δημοσίευμά της, μετά από όσα καταγγέλθηκαν από τον διευθυντή του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).

Δεν είμαι αρμόδιος και δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τα όσα αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή, και η κατάσταση θα χειροτερεύει όσο θα υλοποιείται η πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας.

Σε πείσμα, λοιπόν, της πραγματικότητας που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν, οι αναστολές εργασίας σε μη εμβολιασμένους και παραιτήσεις αναισθησιολόγων, έχουν εντείνει αυτές τις ημέρες τις φήμες γιά επικείμενη αναστολή λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων. Δηλαδή, πέραν των άλλων κλινικών και τμημάτων, που έχουν κλείσει και δεν προσλαμβάνεται προσωπικό για να επαναλειτουργήσουν, οι συμπολίτες μας, ακόμη και γιά απλές προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, θα πρέπει να απευθύνονται στην γειτονική Θεσσαλονίκη.

Δεν φτάνει, όμως, μόνον αυτό. Είναι δεδομένη και η παραίτηση ειδικευμένου παθολόγου επιμελητή α΄ στο τμήμα νέου κορωνοϊού, η οποία θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.

Οι ευθύνες της διοίκησης γιά την προσπάθεια ωραιοποίησης και παραπληροφόρησης είναι μεγάλες.

Και όσο πιό γρήγορα συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους, τόσο καλύτερα θα είναι και για τους ίδιους αλλά και για τον λαό του Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα