Δημιουργική κοινή πρωτοβουλία ΕΕΣ-δημοτικών σχολείων Κιλκίς

Κοινωνία /

Νέα πρωτοβουλία στήριξης αναξιοπαθούντων συμπολιτών ανέλαβε, σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων ανάδειξης της ιδέας του εθελοντισμού, το τοπικό τμήμα Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Με μεγάλη επιτυχία αναπτύχθηκε μια ξεχωριστή δράση του ΕΕΣ Κιλκις σε συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, η οποία αφορούσε στην συγκέντρωση τροφίμων από μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Οι εθελοντές του τοπικού μας τμήματος επισκέφθηκαν τα σχολεία, τα οποία συμμετείχαν, και αφού πρώτα ενημέρωσαν τους μαθητές για την ιδέα του εθελοντισμού και το έργο του Ερυθρού Σταυρού, παρέλαβαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες συγκεντρώθηκαν με χαρά από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ευχαριστεί θερμά για ακόμη μία φορά τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Παπαδόπουλο για την άμεση και πολύτιμη βοήθειά του, γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως, ότι το σχολείο της σύγχρονης εποχής πέρα από τις εκπαιδευτικές βάσεις, γαλουχεί τα παιδιά και στην ιδέα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης καθώς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αξίζει

«Χαζεύουν» οι όποιοι επισκέπτες της πινακοθήκης της «Τέχνης» στο Μεταλλικό, διαπιστώνοντας το μέγεθος και την εμβέλεια του περιεχουμένου της, που […]