Δ. Κυριακίδης: «Καμμία επίσημη ενημέρωση για το πρώην στρατόπεδο Παπαδάκη» (Βίντεο)

Ειδήσεις Video /

Την αναγκαιότητα επίσημης ενημέρωσης από το δήμο Κιλκίς, ύστερα από διαδόσεις περί προορισμού του πρώην στρατοπέδου Παπαδάκη του Δροσάτου ως χώρου εγκατάστασης δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή την εκτέλεση εργασιών σ’ αυτόν, επεσήμανε, μιλώντας κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τρίτης 11.2.20, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Αναγνώστης Μοσχοτόγλου.

Ο κ. Μοσχοτόγλου παρέπεμψε σε αναφορές μερίδας μέσων ενημέρωσης, για τις οποίες γίνεται επίκληση «πηγών», χωρίς να προσδιορίζεται η προέλευσή τους και χωρίς παραπομπή σε αρμόδιο ή αρμόδιους φορείς, «οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση και ανησυχία στους κατοίκους της εκεί ευρύτερης περιοχής», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε.

Ερώτηση για το θέμα υπέβαλε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης.

Απαντώντας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό γενικότερα, υπογραμμίζοντας την προσήλωση του δήμου στην απόφαση με την οποία το δημοτικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της ισομερούς κατανομής προσφύγων και μεταναστών και της αποσυμφόρησης των υφιστάμενων στον νομό δομών.

Οσον αφορά, ειδικότερα, στο πρώην στρατόπεδο Παπαδάκη του Δροσάτου, ο κ. Κυριακίδης τόνισε, ότι δεν υφίσταται καμμία επίσημη ενημέρωση, ενώ δήλωσε ότι σε προσωπική επικοινωνία με τον στρατιωτικό διοικητή Κιλκίς έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση, ότι τα εντός του στρατοπέδου εκτελούμενα έργα είναι έργα συντήρησης στο πλαίσιο αναγκών της στρατιωτικής υπηρεσίας.

«Είμαστε πάντα σε εγρήγορση», υπογράμμισε χαρακτηριστικώς ο δήμαρχος Κιλκίς, «αλλά δεν δικαιολογείται καμμία ευπιστία σε αόριστες πληροφορίες περί νέων ελεύσεων προσφύγων και μεταναστών, με σημείο ιδιαίτερης αναφοράς το πρώην στρατόπεδο Παπαδάκη του Δροσάτου».

Περισσότερα

Χιονισμένο Κιλκίς (Βίντεο+Φωτο)

Στα λευκά την “ξύπνησαν” οι κάτοικοι του Κιλκίς την Πέμπτη (02.04.2020) μετά τη χιονόπτωση που καταγράφηκε τις νυχτερινές ώρες. Οι […]

Δείτε ακόμα