Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς ευχαριστεί την Kleemann Hellas

Κοινωνία /

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την Kleemann Hellas και την κ. Παναγιώτα Κουρουζίδου για τη χορηγία 1000 ευρώ προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Γουμένισσας που εδρεύουν στην Τούμπα.

Η χορηγία επιδόθηκε στη σχολική επιτροπή του δήμου Παιονίας και θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση προγραμμάτων συνεκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης.

Οι προσπάθειες για μια συμπεριληπτική εκπαιδευτική προσέγγιση στην Ειδική Αγωγή απαιτούν δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης και συνεκπαίδευσης, δράσεις που βασίζονται στην συνύπαρξη και τις επαφές των παιδιών με ειδικές ανάγκες με παιδιά και ενήλικες που δεν αντιμετωπίζουν ανάλογες προκλήσεις.

Η χορηγία της Kleemann Hellas θα βοηθήσει τις δύο νέες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής στην Παιονία να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν μια παιδαγωγική ατζέντα συμπερίληψης και ενσωμάτωσης. Οι σχολικές δομές Ειδικής Αγωγής παρέχουν ατελέσφορη εκπαίδευση όταν το εκπαιδευτικό έργο τους δεν εδράζεται στην αναγνώριση των αναγκών και της διαφορετικότητας όλων, χωρίς περιχαρακώσεις και αυτονομήσεις από το συνολικό σχολικό δίκτυο. Η προώθηση κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα ενδυναμωθεί χάρη στην κοινωνική ενσυναίσθηση της Kleemann. Επιπρόσθετα, η διάθεση κοινωνικής προσφοράς προς την «κοινότητα» δημιουργεί πρότυπα συμπεριφοράς στη δημόσια σφαίρα.

Ευχαριστούμε επίσης τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Γεωργαντά, ο οποίος συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων όσων αγαπούν τον νομό Κιλκίς για να συνεισφέρουν στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν οι σχολικές μας δομές και οι εκπαιδευτικοί μας.

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς

Σωτήρης Μαρκάδας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα