Στο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Κιλκίς εμείς πολλαπλασιάζουμε, δεν μηδενίζουμε

Πολιτική /

Του Δημήτρη Τσαντάκη

Με ενδιαφέρον διάβασα την υποκειμενική και άστοχη προσέγγιση του κ. Δ. Αγαθόπουλου για το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς γνωρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων τη σκοπιμότητά του.

Κοιτάει μπροστά με τα μάτια του χτες ο κ. Αγαθόπουλος.
Τονίζω λοιπόν, ότι ως πολίτης και ως αιρετός φέρω περήφανα το ονοματεπώνυμο Δημήτριος Τσαντάκης και τιμώ με σταθερότητα και συνέπεια κάθε αξιόλογο θεσμό του Δήμου ,χωρίς πολιτικές, κομματικές ή ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι για το Φεστιβάλ τα τελευταία δύο χρόνια 2018 και 2019 είχαμε πρόβλεψη δαπάνης για την υλοποίηση του, από δημοτικά έσοδα 80.000€ κατ’έτος κι όχι από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Και οι μελέτες συντάχθηκαν και οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχου έγιναν και οι επιτροπές διαγωνισμών λειτούργησαν, αξιολόγησαν αλλά απέρριψαν τις προσφορές των υποψήφιων αναδόχων. Η κρίση των υπηρεσιών έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο κι έτσι δυστυχώς δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί το Δ.Φ.Κ. & Π.Κιλκίς για το 2018 και τώρα για το 2019.

Δε μέναμε με σταυρωμένα χέρια για τη συνέχεια του θεσμού.Το έτος 2017 συντάχθηκε νέα μελέτη, και υποβλήθηκε πλήρης φάκελος πρότασης για τη χρηματοδότηση του Δ.Φ.Κ. & Π.Κιλκίς από ευρωπαϊκούς πόρους για τα έτη 2017-2020. Δεν ήρθε ποτέ ούτε έγκριση αλλά ούτε απόρριψη της πρότασης Όλα τα στοιχεία βρίσκονται στο Δήμο Κιλκίς.
Ποιοι ήταν κυβέρνηση τα προηγούμενα έτη για να εγκρίνουν την πρόταση και να χρηματοδοτηθεί το Φεστιβάλ και ποιος ήταν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε;
Ο κόσμος του Κιλκίς τον γνωρίζει και έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτριος Αγαθόπουλος ο οποίος δυστυχώς δεν είχε το χρόνο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα του Δήμου Κιλκίς για να βοηθήσει να εγκριθεί η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ.

Βλέπετε υπήρχε η εθελοντική ενασχόληση του Δ. Αγαθόπουλου με το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα στην περιοχή μας.
Έρχεται τώρα αυτός με την αριστερή κομματική ταυτότητα αλλά τη δεξιόστροφη πορεία στον δήμο να καταψηφίσει την δαπάνη των 25.000€ για τις εκδηλώσεις κουκλοθεάτρου εντός του 2019.

Η διοίκηση του δήμου είχε τη δυνατότητα να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό των 80.000€ για το φετινό Φεστιβάλ. Δεν το κάνει, αποφάσισε όμως δαπάνη για κάποιες εκδηλώσεις κουκλοθεάτρου σύντομα. Εμείς ψηφίσαμε θετικά, δεν το μηδενίσαμε. Ο κ.Αγαθόπουλος καταψήφισε. Ποιος μηδενίζει λοιπόν το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς;

Η ουσία είναι μία: Μελέτη για το κουκλοθέατρο συντάχθηκε από το 2017, είναι έτοιμη για να ενταχτεί σε νέο πρόγραμμα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια για την ένταξη και υλοποίηση του Δ.Φ.Κ & Π.Κιλκίς στα επόμενα έτη.
Εμείς δε θα ακολουθήσουμε την (υπο)τακτική του κ. Δ.Αγαθόπουλου αλλά την (συν)τακτική, δε θα ακολουθήσουμε στην αφαίρεση αλλά στην πρόσθεση θετικών ενεργειών προς όφελος των όλων των δημοτών μας.

* Δημοτικού συμβούλου Κιλκίς επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Δύναμη Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα