Έντονες διαμαρτυρίες προέδρων Τοπικών Συμβουλίων στην συνεδρίαση του Δ.Σ.

Πολιτική /
Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Αρνητικός πρωταγωνιστής υπήρξε γιά ακόμη μία φορά ο σύμβουλος της πλειοψηφίας του δήμου Παιονίας και υπεύθυνος του τομέα πολιτικής προστασίας Ελευθέριος Γαρόπουλος, κατά την διάρκεια της συνεδριασης του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 17.1.17.

Και τούτο διότι τέθηκε στο «στόχαστρο» της κριτικής γιά την «αντιδεοντολογική» συμπεριφορά του έναντι τριών προέδρων τοπικών συμβουλίων από οικισμούς της δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου στον βόρειο τομέα της (Ευζώνων, Πευκοδάσους, Ειρηνικού).
ΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Την περίοδο των πρόσφατων χιονοπτώχεων καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές τους κλήσεις την επίμαχη περίοδο, όπως αναφέρθηκε σε ανοικτή πρόσφατη επιστολή, που δημοσιεύθηκε εσχάτως στον «Μαχητή του Κιλκίς» και την «Ημερησία», του επικεφαλής της μειζονος μειοψηφίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, αλλά και επιβεβαίωσαν με σχετική δήλωσή τους τον «Μαχητή», οι εν λόγω πρόεδροι, και ο εκπρόσωπος του Ειρηνικού, όπως και γιά τις «απρεπείς» εκφράσεις και χαρακτηρισμούς μέσω των κοινωνικών δικτύων, που εξαπέλυσε εναντίον της προέδρου της Ειδομένης Ξανθούλας Σουπλή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι εκτός από τα «πυρά» των εκπροσώπων των μειοψηφιών, την στάση του αποδοκίμασε και η σύμβουλος της πλειοψηφίας Εβελινα Πολιτίδου υπενθυμίζντας παλαιότερα περιστατικά αναρτήσεων στο διαδίκτυο από μέρους τους χαρακτηρίζοντας τον ως «κατ’ εξακολούθηση υβριστή» δημοτών αλλά και αιρετών στηλιτεύοντας την στάση του.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι την στάση του επί της ουσίας δεν αποδοκίμασε στην τοποθέτησή του ο δήμαχος Χρηστος Γκουντενούδης, που επιχείρησε να μεταφέρει το πεδίο της συζήτησης στην αποτελεσματική παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου την ημέρα της χιονόπτωσης, την οποία, όμως, ουδείς αμφισβήτησε.

Και τούτο διότι οχι μονο ήταν αποτελεσματική χάρη και στην δική του καθοδήγηση, αλλά και διότι, όπως επεσήμανε, πραγματοποιήθηκε υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ισχυρού παγετού.

Παράλληλα ο κ. Γκουντενούδης άφησε «αιχμές» κατά της περιφερειακής διοίκησης, δηλώνοντας ότι δεν ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις και τις υποχρεώσεις της.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισε αυτό της έγκρισης της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ Παιονίας, που παρ’ ότι παρέμεινε στα επίπεδα της υφιστάμενης κατάστασης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφίαν, καθώς όπως και συνέβη και την προηγούμενη φορά, κρίθηκε από πλευράς των μειψηφιών ότι κινείται «σε πλαίσια διακριτικής μεταχείρισης υπέρ της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας» απ’ όπου κατάγεται και εκλέγεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας και δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Αθανάσιος Τζούρτζος.

Σημειώνεται, ότι της έγκρισης του δημοτικού συμβουλίου έτυχε και η αποδοχή ποσού ύψους 70.000 ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών που επί της ουσίας αποτελεί μία χορηγία γιά την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στην περιοχή του δήμου, αν και όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Σιωνίδης δεν ανταποκρίνεται με όσα υποχρεώθηκε να έλθει αντιμετώπος ο δήμος Παιονίας φέρνοντας γιά παράδειγμα τον δήμο Χίου που επιχορηγήθηκε με ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ υπενθυμίζοντας παράλληλα το γεγονός, ότι παραμένουν απλήρωτοι οι παραγωγοί της περιοχής που επλήγησαν από την λειτουργία κυρίως των άτυπων καταυλισμών στην περιοχή της Ειδομένης και του Πολυκάστρου.