Διακρίσεις μαθητών μας στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό γρίφων, λογικής και μαθηματικών

Πολιτισμός /

Το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής σε συνεργασία με το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου τον 1ο πανελλήνιο “Διαγωνισμό Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών”, στον οποίο οι μαθητές και μαθήτριες κλήθηκαν να επιλύσουν γρίφους από τον χώρο των μαθηματικών χρησιμοποιώντας τη λογική τους σκέψη.

Στο διαγωνισμό που είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο παιδείας, συμμετέσχαν μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή σχολείων από Κιλκίς, Κομοτηνή, Σιάτιστα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κηφισιά, Νέα Μουδανιά, Σκύδρα και αλλού.

Στόχοι του διαγωνισμού ήταν:

• Η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών.

• Η ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου των μαθηματικών στην κοινωνία καθώς και της διεπιστημονικότητας μέσα από γρίφους ποικίλης θεματικής ύλης.

• Η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης ως εργαλείου για τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικά προβλήματα.

• Η επαφή των μαθητών με πρακτικές εφαρμογές των μαθηματικών.

Από το Κιλκίς συμμετείχαν το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο με πέντε 3μελείς ομάδες το καθένα. Τις ομάδες προετοίμασαν και συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννη Ιωαννίδης, Ευάγγελο Αραμπατζή, Γεώργιο Πολυχρονιάδη και Χρήστο Σαμουηλίδη από το 1ο γυμνάσιο και Ολυμπία Χαριτίδου, Γεώργιος Συρκιάδης, Μαρία Κωνσταντινίδου και Ελένη Σιδηροπούλου από το 2ο γυμνάσιο.

Συνολικά προκρίθηκαν στην τελική φάση οι εννέα ομάδες όπου και κατέλαβαν τις τέσσερες πρώτες θέσεις μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση γα τα σχολεία του Κιλκίς. Συγκεκριμένα κατέλαβαν τις:

1η θέση: Χριστίνα Κάντριου, Γεώργιος Μαρκόπουλος, Χρυσάνθη Πουλτουρτζίδου 1ο γυμνάσιο Κιλκίς

2η θέση: Αγαθοκλής Γκιουλέκας, Ζωή-Μαγδαληνή Σαπρανίδου και Μαριάννα Τσακαλώζου 2ο γυμνάσιο Κιλκίς

3η θέση: Αλέξανδρος Λαζαρίδης, Γεώργιος Μπόσκος και Νικόλαος Ντέντας, 1ο γυμνάσιο Κιλκίς

4η θέση: Φώτιος Αθανασιάδης, Βασίλειος Κολιούσκας, Κωνσταντίνος Μπουφίδης 1ο γυμνάσιο Κιλκίς

Ενώ διακρίθηκαν και οι:

Κωνσταντίνος Κολεσιώτης, Σοφία Κολεσιώτου και Αικατερίνη Πρεπάκη (Πρόκριση στον ημιτελικό)
Λάζαρος Ασλανίδης, Νικήτας Σαρίδης και Θεόφιλος Στεφανίδης (Πρόκριση στον ημιτελικό)
Βασίλειος Γιαννουλάκος, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Σαμοθρακίτης (Πρόκριση στον ημιτελικό)
Νικόλαος Γκιουλέκας, Ηλίας-Παναγιώτης Τσιρώνης και Πέτρος Χριστοφορίδης (Πρόκριση στον ημιτελικό)
Κωνσταντίνα Δρεπούλη, Ματθαίος Καρβουνίδης και Χάιδω Κραβαρίτου (Πρόκριση στον ημιτελικό)
Μαρία Τριανταφυλλίδου, Πηνελόπη Στεφανίδου, Γεωργία-Κυριακή Μάντζαρη (Συμμετοχή)

Την συμμετοχή όλων των μαθητών στον διαγωνισμό, εξήρε η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου η οποία επßέδωσε τους επαίνους στους μαθητές γυμνασίων και από ένα βιβλίο στους τρεις μαθητές της νικήτριας ομάδας από το Κιλκίς. Ακολούθως δώρισε βιβλία στους εκπροσώπους όλων των σχολείων που ήρθαν στην Κομοτηνή για τον διαγωνισμό.

Συγχαρητήριο
Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του 1ου και του 2ου Γυμνάσιου Κιλκίς που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 1ο πανελλήνιο “Διαγωνισμό Γρίφων, Λογικής και Μαθηματικών”, για μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου 2019 στην Κομοτηνή.
Η κατάκτηση της 1ης, 3ης και 4ης θέσης από τους μαθητές και της μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και της 2ης θέσης από τους μαθητές και της μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς είναι σημαντικές διακρίσεις που μας κάνει υπερήφανους και χαρούμενους.
Ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή σχολική πρόοδο και οι προσπάθειές τους να στέφονται πάντα με επιτυχία!
Θερμά συγχαρητήρια και στους καθηγητές μας που προετοίμασαν και συνόδευσαν τις ομάδες των δύο γυμνασίων της πόλης μας και συνέδραμαν για τη σπουδαία αυτή επιτυχία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πολύ …«φτωχότερο»

Γίνεται ψηφοδέλτιο νομού Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Θέμη τον Ανθρακίδη του Θόδωρου, τον οικονομολόγο και νομικό; Γίνεται. Αλλά …πολύ […]