Διαφήμισαν το κιλκισιώτικο χειρόσφαιρο Αλέξανδρος – ΓΑΣΚ

Αθλητισμός /

Σημαντικό βήμα εμπρός στην κατάταξη του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας έκανε ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, νικώντας τον ΓΑΣ Κιλκίς, στην ενδοκιλκισιακή αναμέτρηση, με 27-25.

Ηταν ένας αγώνας – διαφήμιση για το κιλκισιώτικο χειρόσφαιρο, με συντελεστές:
-Δύο σφριγηλές και «ξέχειλες» από αγωνιστικό πάθος ομάδες, το οποίο δεν παρήγαγε, ωστόσο, στείρα αντιπαλότητα και υπέρβαση των εσκαμμένων.

-Την απόδοση ωρισμένων μονάδων και των δύο ομάδων, που παρέπεμπε σε αγώνα… α1 εθνικής κατηγορίας.

-Μία «στιβαρή» διαιτησία (Γράψας – Κυριάκου) που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα.

-Ένα εξαιρετικό φίλαθλο κοινό, που κατέκλυσε,… όπως πάντα, το κλειστό γυμναστήριο Αξιούπολης και δημιούργησε ατμόσφαιρα έντονης φόρτισης, όχι όμως ηλεκτρισμένη ή εκτός ορίων κοσμίοτητος.

Ο ΓΑΣΚ είχε «εκρηκτικό» ξεκίνημα και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 5-1, για να «απαντήσει» ο Αλέξανδρος με ένα αντίστοιχης έντασης διάστημα και να εκμηδενίσει την διαφορά.

Ολος ο υπόλοιπος αγώνας (ημιχρόνιο (11-11) κύλησε αμφίρροπος, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα με διαφορά ενός το πολύ δύο τα ερμάτων, ενώ πέντε λεπτά πριν την λήξη ήταν ισόπαλες 24-24.

Η έκβαση κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν ο Αλέξανδρος, έχοντας στην σύνθεσή του περισσότερα έμπειρα στελέχη, επέδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση, που του επέτρεψαν να εκμεταλλευθεί ολιγωρίες του ΓΑΣΚ και συγχρόνως να περιορίσει τα δικά του λάθη.

Και τα δύο συγκροτήματα, μπορεί μεν να μην κάλυψαν επαρκές «έδαφος» στην κατάταξη, πλην όμως στον μεταξύ τους αγώνα έδειξαν, ότι μπορούν να φτάσουν σε πολύ καλύτερο σημείο, μη περιοριζόμενα σε ρόλο «κομπάρσου».

Οι συνθέσεις:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: Πεχλιβάνης (Στεφανίδης), Παλαιστής 1, Μουτούδης, Καραπείδης 9, Γιαβασίδης 3, Μαυρόπουλος 1, Ι. Καλπακίδης 4, Μενεψάκος 2, Καράγγελος 5, Κοπαίδης 2, Βραχιολίδης, Α. Παπαρήγας, Ζηλίδης, Ζιάρας.

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Βαφειάδης (Κοβλακάς), Α. Τοκατζόγλου 8, Π. Φαχουρίδης 3, Χ. Μαυρόπουλος 2, Μέγκας, Γιαβασίδης 2, Στ. Φαχουρίδης 3, Αναστασιάδης 1, Α. Φαχουρίδης 4, Α. Μαυρόπουλος, Σακαλής, Βιολιτζής, Φυτανίδης 2, Χοτζούδης.

Τα πλήρη αποτελέσματα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 27-25

Αρχέλαος Κατερίνης – Ελπίδες Αμυνταίου 23-17

ΧΑΝΘ – Αναγέννηση Αρτας 10-0 αα

Φοίβος Συκεών – Ζαφειράκης Νάουσας 24-27

Δεν αγωνίσθηκαν οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6η αγωνιστική)
1.ΧΑΝΘ 5 133-88 10
2.Ζαφειράκης Νάουσας 5 145-107 10
3.Φοίβος Συκεών 5 134-106 8
4.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 5 127-126 8
5.Αρχέλαος Κατερίνης 5 120-123 6
6.Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 5 142-146 4
7.ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 5 129-142 2
8.Ελπίδες Αμυνταίου 6 114-174 0
9.Αναγέννηση Αρτας Αποσύρθηκε

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 14.12.19)
Ζαφειράκης Νάουσας – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης – Φοίβος Συκεών
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΧΑΝΘ
Δεν αγωνίζονται οι Ελπίδες Αμυνταίου

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στο δημοτικό συμβούλιο

«Ορθώς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, και όχι στα προεδρεία των φορέων του δήμου, των οποίων ήταν μέλη, […]

«Επί … θητείας ΜΑΣ»!

Με τον «δικό» του τρόπο σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης την αναφορά του συνονόματου νυν Κυριακίδη, κατά την […]