Δ.Χαραλαμπίδου: «Βάλαμε και εμείς ένα «λιθαράκι» στην χρηματοδότηση του αρχαιολογικού μουσείου»

Πολιτική /

«Γιά το θέμα της εγκατάλειψης, που παρουσίαζε το μουσείο της πόλης, όπου μεγάλωσε και σπούδασα, με την ιδιότητά μου της εκλεγμένης περιφερειακής συμβούλου Κ. Μακεδονίας κατέθεσα στις 30.4.18 επερώτηση γιά το θέμα αυτό, η οποία θεωρώ ότι συνέβαλε, ώστε να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις γιά την χρηματοδότηση του μουσείου».

Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή της προς τον «Μαχητή» η Κιλκισιώτισσα πολιτικός Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην βουλεύτρια και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, στέλεχος σήμερα της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και περιφερειακή σύμβουλος Κ. Μακεδονίας επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» (ΡΙΖΑΡΕΝ), η οποία είχε την καλοσύνη να επισυνάψει την εν λόγω επερώτηση με αφορμή το σχετικό δημοσίευμά μας στο φύλλο της Τρίτης 9.4.19.

Το κείμενο παρατίθεται στην συνέχεια, με μόνη απορία το γιατί δεν μερίμνησε τότε ο συνδυασμός της φίλης συμπατριώτισσας ώστε αυτό να κοινοποιηθεί ώστε να τύχει και μέσω ημών της ανάλογης προβολής:

« ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου
Θέμα: Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής της Π.Κ.Μ. στην περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη – ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς από τα μέλη της οικονομικής επιτροπής της Π.Κ.Μ.

Κοινή ήταν η διαπίστωση της πλειοψηφίας των μελών της οικονομικής επιτροπής της
Π.Κ.Μ. ότι το κτίριο και οι υποδομές του αρχαιολογικού μουσείου παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, παρά τα σημαντικά εκθέματα του μουσείου και παρά το γεγονός ότι οι αρχαιολογικοί χώροι που περικλείουν την πόλη του Κιλκίς έχουν χαρακτηριστεί από τους ειδικούς επιστήμονες ως χώροι μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας.

Ελέγχεσθε και ερωτάσθε για τα παρακάτω:

• Γιατί το αρχαιολογικό μουσείο του Κιλκίς παρουσιάζει αυτήν την εικόνα;
• Τι ενέργειες έχει κάνει η περιφέρεια ώστε να αλλάξει ριζικά η εικόνα του μουσείου και αν ενημερώσατε σχετικά, το υπουργείο πολιτισμού;
• Επειδή απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τη σωστή λειτουργία του μουσείου, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την αξιοπρεπή λειτουργία του μουσείου και την περαιτέρω αναβάθμισή του ;
• Γιατί δεν εντάξατε την αναβάθμιση του μουσείου στην τρέχουσα διαχειριστική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020;
• Προτίθεστε να το εντάξετε άμεσα σε πρόγραμμα χρηματοδότησης;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πολύ …«φτωχότερο»

Γίνεται ψηφοδέλτιο νομού Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Θέμη τον Ανθρακίδη του Θόδωρου, τον οικονομολόγο και νομικό; Γίνεται. Αλλά …πολύ […]