Δεν άντεξε στην δεύτερη παράταση ο ΓΑΣΚ στην Κέρκυρα

Αθλητισμός /

Την δεύτερη ήττα του στην παράταση υπέστη ο ΓΑΣ Κιλκίς στην δεύτερη και τελική φάση του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Αυτό συνέβη στον πρώτο από τους τελικούς αγώνες με τον Φαίακα Κερκύρας, για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην α1 εθνική, ο οποίος διεξήχθη στο κλειστό γυμνστήριο της πρωτεύουσας του νησιού… των Φαιάκων. Με τον ΓΑΣΚ να φτάνει «μιάν ανάσα» από την ανατροπή και την απόκτηση του «πρώτου λόγου» για την τελική επικράτηση, αλλά εν τέλει να ηττάται στην παράταση με 23-21.

Έχοντας να αντιμετωπίσει ένα «σκληροτράχηλο» αντίπαλο σε κλίμα και φανατισμού, με παίκτες του να υπερβαίνουν σε αρκετές περιπτώσεις τα εσκαμμένα ως προς την συμπεριφορά (οι διαιτητές διέκοψαν… τέσσερις φορές τον αγώνα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!), το κιλισιώτικο συγκρότημα επέδειξε υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και πείσμα, φανέρωσε τεράστια αποθέματα ψυχικού σθένους, ενώ δεν υστέρησε έναντι του γηπεδούχου σε δύναμη και αποφασιστικότητα.

Έτσι, μπορεί να μην απέκτησε προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα, αλλά πάντοτε εύρισκε τον τρόπο να εκμηδενίζει διαφορά δύο τερμάτων και να ισοφαρίζει, διεκδικώντας ανυποχώρητα την νίκη.
Πέραν των προανφερθέντων, οι δύο ομάδες πλειοδότησαν στον ίδιο υψηλό βαθμό σε αμυντική ισχύ και αντοχή, με επακόλουθο, και σε συνδυασμό και με το έκδηλο και στις δύο λόγω της σημασίας του αγώνα άγχος, τα τέρματα να σημειώνονται «με το σταγονόμετρο».

Η λήξη του ημιχρονίου βρήκε τον Φαίακα προηγούμενο με 9-7, ανακτώντας την διαφορά των δύο τερμάτων, την οποία είχε δημιουργήσει και χάσει δύο φορές νωρίτερα.

Στην επανάληψη δεν υπήρξε «αλλαγή σκηνικού» ή «σεναρίου» με τον Φαίακα να προηγείται και τον ΓΑΣΚ να ισοφαρίζει.

Μάλιστα, το κιλκισιώτικο συγκρότημα κατάφερε κατά το εν λόγω διάστημα να ισοφαρίσει και τις δύο φορές, στις οποίες το κερκυραϊκό κατάφερε να ξεφύγει κατά τρία τέρματα. Η δεύτερη ήταν… με την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, με τον ΓΑΣ να φτάνει στο 19-19 από το εις βάρος του 19-16.

«Μία από τα ίδια» και στο πρώτο ημιχρόνιο της πεντάλεπτης παράτασης: 20-19 ο Φαίαξ, 20-20 ο ΓΑΣΚ.

Όμως, στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Κιλκίς στάθηκε άτυχη σε τουλάχιστον δύο φάσεις με πολύ ευνοϊκές προϋποθέσεις για τέρμα, ενώ δέχθηκε και ένα από εκείνα που χαρακτηρίζονται ως τυχερά, για να χάσει, εν τέλει, «στις λεπτομέρειες» του αγώνα με 23-21 και μαζί την ευκαιρία να βρεθεί σε σχέση ισχύος έναντι της κερκυραϊκής, εν όψει του επαναληπτικού αγώνα στο Κιλκίς.

«Όλα για όλα»
Τώρα αυτός, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο του Λαζάρου 20-4-19, στο νέο κλειστό γυμναστήριο, ισοδυναμεί με τελικό «επιβίωσης» του ΓΑΣΚ, δηλαδή παραμονής στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης της (επ)ανόδου στην α1 εθνική κατηγορία.

«Όλα για όλα», δηλαδή, για την νίκη, ώστε η διαδικασία αυτή να κριθεί στον τρίτο και τελευταίο τελικό αγώνα, στο κλειστό γυμναστήριο Κερκύρας, διαφορετικά… «χαίρετε» ή, αλλιώς, … «και του χρόνου».
Όπως αναφέρθηκε ο δεύτερος αγώνας ΓΑΣΚ-Φαίακος θα διεξαχθεί το Σάββατο του Λαζάρου 20.4.19, στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 6 το απόγευμα.

Που σημαίνει, ότι την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα όλοι οι «δρόμοι» οδηγούν σ΄αυτόν τον χώρο, ώστε ο ΓΑΣΚ να «βαδίσει» με πολύ περισσότερες αξιώσεις… τον «μονόδρομο» της νίκης, που οδηγεί στην συμμετοχή στον «τελικό των τελικών» για τον τίτλο και την (επ)άνοδο!

Ας φροντίσουν, με άλλα λόγια, οι φίλοι του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου, ο αγώνας του προσεχούς Σαββάτου του Λαζάρου 20.4.19 να είναι ένας… απλός τελικός, φροντίζοντας δηλαδή να παίξει ο ΓΑΣΚ με… «οκτώ» έναντι επτά, ώστε να «κυνηγήσει» με σιγουριά την νίκη και να δώσει το «παρών» στον «τελικό των τελικών» της Κέρκυρας, όποια ημερομηνία και αν ορισθεί αυτός.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 4-2, 5-4, 7-4, 8-6, 9-7 (ημχ.) 10-10, 12-11, 14-13, 16-15, 19-16 19-19, (παράταση 20-20, 23-21)

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Σοφία Κακαρούγκα): Κουλούρης, Βάγιας, Νάστος 1, Κατσακιώρης, Βίντοβιτς 4, Τζούκας, Τσόνας, Δελλής 3, Σκανδάλης, Ριγανάς, Κουτσικόπουλος 4, Πίτος 3, Κορακιανίτης 4, Οικονόμου 4, Γαλίτης, Πάλλας.

ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Γιάννης Λαζαρίδης): Τριανταφύλλου, Κοβλακάς, Βιολιτζής, Γιαβασίδης 2, Γρηγοριάδης 1, Δούγιας 5, Ιλερής 2, Κουσίδης 3, Μαυρόπουλος, Μέγκας 4, Σακαλής, Τοκατζόγλου Α. 3, Τοκατζόγλου Β., Πιστόλας 2, Φαχουρίδης Α., Φαχουρίδης Σ.

Διαιτητές: Συρεπίσιος-Μερτινιάν, Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 3/3-2/3, Κόκκινη-μπλε κάρτα: Ιλερής 29.11

Οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα: «ο αγώνας ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω προηγούμενου αγώνα μπάσκετ. Ο αγώνας διεκόπη δύο φορές λόγω πτώσης του προστατευτικού κεκλιδώματος από τους γηπεδούχους οπαδούς. Στο 29.11 του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη και μπλε κάρτα λόγω εξίβρισης αντιπάλου «Σε γ…, Σε γ…. Το δελτίο του αθλητή κρατήθηκε. Ο αποβληθείς αθλητής για δική του προστασία λόγω μεγάλης έντασης στην κερκίδα μετά την αποβολή του δεν έκατσε απέναντι στην κερκίδα αλλά παρέμεινε μέχρι και το τέλος στο χώρο της γραμματείας. Ο αγώνας διεκόπη δύο φορές επειδή οι οπαδοί των γηπεδούχων έφτυναν αντίπαλους αθλητές. Με τη συνδρομή της αστυνομίας όλα εξελίχθηκαν ομαλά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πολύ …«φτωχότερο»

Γίνεται ψηφοδέλτιο νομού Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ χωρίς τον Θέμη τον Ανθρακίδη του Θόδωρου, τον οικονομολόγο και νομικό; Γίνεται. Αλλά …πολύ […]