Απήλθε ο Π.Δεμέστιχας, ανέλαβε ο Π.Καπραβέλος στην 71 Α/Μ Ταξιαρχία

Γενικά /


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15.3.17 στο στρατόπεδο Χατζηϊωάννου της Ν.Σάντας η τελετή παράδοσης και παραλαβής διοίκησης της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας «Πόντος» από τον προαχθέντα σε υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα στον προαχθέντα ταξίαρχο Πάρι Καπραβέλο, παρουσία του διοικητού της 1ης μεραρχίας πεζικού υποστρατήγου Γεωργίου Βύνιου, στην οποία υπάγεται διοιητικώς η 71 Α/Μ ΤΑΞ.

Ηταν μία σεμνή και υποδειγματικώς οργανωμένη τελετή, σε κλίμα συγκίνησης αλλά και ανάτασης.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κκ. Εμμανουήλ, πλαισιωμένος από ιερείς και από τον διευθυντή θρησκευτικού της Ιης μεραρχίας πεζικού.

Παρέστησαν, πρώην διοικητές της ταξιαρχίας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών του νομού, απόστρατοι αξιωματικοί και λοιποί φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο εξαίρετα στελέχη των ΕΔ είναι τέκνα ανωτάτων Αξιωματικών εν αποστρατεία.

Μάλιστα παρών στην τελετή έδωσε ο πατήρ του νέου διοικητού της ταξιαρχίας, αντιστράτηγος ε.α. Ευστάθιος Καπραβέλος, πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ, ο οποίος υπηρέτησε το 1976 στην Νέα Σάντα ως υποδιοικητής του 618 ΤΠ.

Κλείνοντας θέλουμε να απονείμουμε εύσημα στον αποχωρήσαντα διοικητή της Ταξιαρχίας, Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, για την άριστη συνεργασία που είχε με την τοπική κοινωνία, φορείς και Συλλόγους, σε σχέση με το Προσφυγικό, αλλά και τις λοιπές εκδηλώσεις στις οποίες η συμβολή της ταξιαρχίας υπήρξε καθοριστική στα δυο έτη διοικήσεώς της.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έπρεπε να προλάβει

Άρον-άρον έφυγε ο Σιωνίδης από την συνάντηση, που είχαν το Σάββατο 8-9-18 σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης του Κιλκίς νεοδημοκρατικά […]