Στον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας πάρκων συμμετέχει ο δασικός συνεταιρισμός Κούπας

Αγροτικά /

Την ενεργό συμμετοχή του στον εορτασμό της ευρωπαϊκής ημέρας προστατευομένων περιοχών-πάρκων, ως φορέας διαχείρισης του δάσους της περιοχής, γνωστοποίησε ο δασικός συνεταιρισμός Κούπας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Η φετινή θεματολογία της ευρωπαϊκής ημέρας μας προτρέπει να ξανασκεφτούμε την σχέση μας με την φύση, να την αποκαταστήσουμε, σε ό, τι αφορά στις βλάβες που έχουμε προκαλέσει, και να επανασυνδεθούμε ουσιαστικώς μαζί της. Να απολαύσουμε την ομορφιά, την ποικιλομορφία, την αίσθηση ελευθερίας, που μας δίνει, αλλά και να εμπεδώσουμε την ανάγκη της για φροντίδα και προστασία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο συνεταιρισμός μας, ως ένα από τα συνολικώς δύο μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάρκων (Europarc Federation) από την περιοχή της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να επισκεφτούν το δάσος μας, όπως και το χωριό μας. Να πάρουν ανά χείρας τους φωτογραφικούς φακούς τους ή και τα σημειωματάριά τους και, «οπλισμένοι» με αυτά, να γνωρίσουν, να αποτυπώσουν και, κυρίως, να μοιραστούν μαζί μας, μέσα από τις δικές τους φωτογραφίες και σημειώσεις τα τοπία, τα τοπόσημα και τις άλλες ομορφιές του, όπως και ιδιαιτέρως τη βιοποικιλότητά του.

Συνδιοργανωτές μας είναι, και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. η τοπική κοινότητα Σκρα, ο πολιτιστικός σύλλογος Κούπας και δύο εξαίρετες θεματικές ομάδες του νομού μας: Η φωτογραφική ομάδα Κιλκίς και η ομάδα «Βιοποικιλότητα του Κιλκίς», που, όπως και ο πολιτιστικός σύλλογος Κούπας καθώς και ο συνεταιρισμός μας, θα έχουν ειδικά αφιερώματα στους ιστοτόπους τους, το διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2022.

Οι διευθύνσεις των ιστοτόπων είναι:

-ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

www.dasoskoupas.gr

-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΠΑΣ

https://www.facebook.com/groups/275168909671988
-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΛΚΙΣ

https://www.facebook.com/groups/195703264293972

-Η ΒΙΟΠΟΙΚΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ:

https://www.facebook.com/groups/269187304623286)

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 22-5-22 με ομαδικό περίπατο στο δάσος γιά φωτογράφιση και καταγραφή, σχετικές παρουσιάσεις στο πολιτιστικό κέντρο/ αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου Κούπας και δεξίωση στο προαύλιό του.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, διά της περιφερειακής ενότητος Κιλκίς, και του δήμου Παιονίας, τους οποίους, επίσης, ευχαριστούμε θερμά.

Η συμμετοχή του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη όσο και ευπρόσδεκτη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα