Συνελήφθησαν δύο δράστες από το Δασαρχείο Κιλκίς για παράνομη υλοτομία στο Ελληνικό

Γενικά /

Δασικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Κιλκίς, εντόπισαν με επιτυχία παράνομη υλοτομία 45 ατόμων δρυός, όγκου περίπου 25 χ.κ.μ., στο δασικό σύμπλεγμα Κρουσσίων (Δημόσιο Δάσος Ελληνικού), και με διακριτική παρακολούθηση εδώ και τέσσερες μήνες συνέλαβαν τους δύο δράστες, έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό, κατασχέθηκαν τα ξύλα ένα αλυσοπρίονο και ένα τρακτέρ.

Μετά τον εντοπισμό τους και ενώ οι υπάλληλοι του Δασαρχείου μετέφεραν το κατασχεμένο αλυσοπρίονο στην υπηρεσία, στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται η υπηρεσία, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τον πατέρα του ημεδαπού και προσπάθεια αρπαγής του κατασχεθέντος αλυσοπρίονου.

Τελικά αφού προκλήθηκε αναστάτωση τόσο στην υπηρεσία όσο και στην γύρω γειτονιά, με την συνδρομή της αστυνομίας που κλήθηκε από τους υπαλλήλους, αποκαταστάθηκε η τάξη.

Οι δασικοί υπάλληλοι δεν πτοούνται από απειλές και προσπάθειες τρομοκράτησης κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους που είναι η προστασία, διαχείριση και ανάπτυξη του δασικού πλούτου της περιοχής, αν και εκτελούν το έργο τους, χωρίς να λογαριάζουν κόπο και καιρικές συνθήκες, με λίγα μέσα, χωρίς κάλυψη των υπερωριών και των περιπόλων που απαιτούνται, αφού οι πιστώσεις έχουν εξαντληθεί από τον Οκτώβριο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Εύκολες» αποφάσεις

Με απόφαση των δυο δημάρχων του νομού, λόγω του ισχυρού παγετού και της ανάγκης να αερίζονται συχνά οι αίθουσες διδασκαλίας, […]