Δανειστική βιβλιοθήκη δημιούργησε το 1ο δημοτικό σχολείο Αξιούπολης

Πολιτισμός /

Μία όμορφη και ζεστή δανειστική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στο 1ο δημοτικό σχολείο Αξιούπολης από το ενδιαφέρον των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων της, το οποίο εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ένα βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», είχε πει ο Νικηφόρος Βρεττάκος.

Ένα παράθυρο στην καθημερινότητα του παιδιού, στην κοινωνία, στην ιστορία, στη μυθολογία, στον πολιτισμό, στη γεωγραφία.

Μ’ ένα βιβλίο ο μικρός αναγνώστης μπορεί να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες και να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, να γνωρίσει χώρες, διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές συνήθειες και αντιλήψεις, ανακαλύπτοντας τους άλλους αλλά ταυτόχρονα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Καθώς το σχολείο εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών, ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός χώρου όμορφου και ζεστού, που θα ήταν ελκυστικός για τα παιδιά του σχολείου μας, έτσι ώστε να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

Και η προσπάθεια ήταν επιτυχής.

Δημιουργήθηκε η δανειστική βιβλιοθήκη, όπου η πλειοψηφία των μαθητών και μαθητριών δανείζονται βιβλία και απολαμβάνουν τον χώρο.

Η βιβλιοθήκη έγινε πραγματικότητα με τη συνδρομή των γονέων του σχολείου αλλά κυρίως με το μεράκι και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Αξιούπολης ευχαριστούνε θερμά τις κυρίες του διοικητικού συμβουλίου: Λιακοπούλου Έλενα, Αδάμου Γιώτα, Τσούπα Αγγελίνα, Παπαχρήστου Φένια, Τουμπάνη Άννα, Περπερίδου Ζένια, Μηνά Εύη αλλά και όλους τους γονείς για τον υπέροχο χώρο που αποκτήσανε.

Ευχαριστούνε επίσης και όσους και όσες προσφέρουν βιβλία για τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εκπαίδευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

«Προσπάθεια συγκάλυψης περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της εκπαίδευσης;» Αυτό το ερώτημα θέτουν προς τους υπουργούς παιδείας και θρησκευμάτων και […]