Η ΔΑΚΕ νικήτρια στις εκλογές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Γενικά /

Διενεργήθηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κιλκίς οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 86η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και στο νομαρχιακό τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.

Και στις δύο «αναμετρήσεις» η ΔΑΚΕ (ΝΔ) υπερίσχυσε της «Κίνησης Εκπαιδευτικών» (ΣΥΡΙΖΑ).

Στην πρώτη για τους αντιπροσώπους στην γενική συνέλευση της ΔΟΕ η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 183 ψήφους και η «Κίνηση Εκπαιδευτικών» 170, καταλαμβάνοντας και οι δύο από δύο έδρες.

Εξελέγησαν από πλευράς ΔΑΚΕ οι Γιάννης Γάγος (125) και Θωμάς Γραμμενάς (83) και από πλευράς «Κινήσεως Εκπαιδευτικών» οι Κώστας Σακελλαρίου (79) και Αναστάσιος Κεσίδης (68).

Οσον αφορά στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στο ΝΤ Κιλκίς ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 185 ψήφους και εξέλεξε εννέα αντιπροσώπους, ενώ η «Κίνηση Εκπαιδευτικών» έλαβε 159 ψήφους και εξέλεξε οκτώ αντιπροσώπους.

Εξελέγησαν από πλευράς ΔΑΚΕ οι Γιάννης Γάγος (135), Θωμάς Γραμμενάς (98), Κωνσταντίνος Ταλαμπίρης (89), Αλέξανδρος Γρόζος (83), Γιώργος Τερζιάδης (52), Γιωργία Κοκκινάκη (49), Γιάννης Καραίτης (47), Νίκος Ιντζέλης (46) και Γιώργος Παπαβασιλείου (36), ενώ από πλευράς «Κινήσεως Εκπαιδευτικών» οι Κώστας Σακελλαρίου (102), Τάσος Κεσίδης (78), Εφη Ναβροζίδου (70), Τάσος Αλεξανδρίδης (46), Δέσποινα Χασιώτη (38), Κατερίνα Αμπράζη (35), Καλλιρόη Στεργίου (30) και Γιάννης Κακουλίδης (29).

Σε ανακοίνωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα η ΔΑΚΕ αναφέρει τα εξής: «Η ΔΑΚΕ/ ΠΕ Κιλκίς, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εργασίες της γενικής συνέλευσης και στις διαδικασίες για την εκλογή αντιπροσώπων για την 86η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και αντιπροσώπων για το νομαρχιακό τμήμα Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.

Σας ευχαριστούμε θερμά, που με την ψήφο σας τιμήσατε το ψηφοδέλτιο μας και για μία ακόμη φορά μας αναδείξατε πρώτη δύναμη.

Με άποψη ιδέες και προτάσεις, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε η δημόσια εκπαίδευση να αποκτήσει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ποιότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Μέσα από τις ξεκάθαρες θέσεις μας, το διάλογο και τους ήπιους τόνους, θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινές μάχες για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, που ταλανίζουν τον κλάδο μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα