Για το ψωμί… χάρτινη

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Διαμαρτύρονται κάποιοι για την επιβολή τέλους χρήσης πλαστικής σακούλας.

Ακόμη και για την μεταφορά … ψωμιού.

Αντί οι ίδιοι να ζητήσουν την πλήρη κατάρτηγή της στα αρτοποιεία-αρτοζαχαροπλαστεία και να ζητήσουν αυτό που ίσχυε επί δεκαετίες ως αυτονόητο: Την χρήση είτε χάρτινης σακούλας είτε του λεπτού άσπρου χαρτιού για περιτύλιγμα του ψωμιού ή των άλλων αρτοσκευασμάτων.

Το «ωραίο» είναι, ότι αυτό το αυτονόητο «παραγκωνήσθηκε» την τελευταία εικοσαετία ως… «παρωχημένο» και «αναχρονιστικό» με ταυτόχρονη «αποθέωση» της πλαστικής σακούλας ως κάτι το «πρακτικό» και… «μοντέρνο»!

Έπρεπε, δηλαδή, να αναδειχθούν τα προβλήματα από την αλόγιστη χρήση της πλαστικής σακούλας και να επιβληθεί το τέλος, για να ξαναγίνει αντιληπτή η χρησιμότητα της… «αναχρονιστικής» χάρτινης;

Και επειδή στην περίπτωση του ψωμιού πρόκεται για θέμα όχι «περιβάλλοντος» αλλά πρωτίστως υγείας, ας αναλάβουν οι σχετιζόμενοι φορείς πρωτοβουλίες για εμπέδωση της νοοτροπίας της χρήσης της χάρτινης σακούλας ή του άσπρου χαρτιού περιτυλίγματος για τα ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Με πρώτη και καλύτερη την συντεχνία αρτοποιών, που δεν χρειάζεται να περιμένει τον… εκάστοτε νόμο, για να της «πει» τι θα κάνει.