Κ.Βιολιτζής: «Δημιουργική η πρώτη χρονιά μας στην διοίκηση του ΕΒΕ»

Οικονομία /

«Είμαστε δύναμη ανανέωσης»

Θετικό κρίνει τον απολογισμό δράσης έτους 2018 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο Αλλάζει» και διοικητικό στέλεχος του ΕΒΕ Κιλκίς Κωνσταντίνος Βιολιτζής. Σε έγγραφη δήλωσή του με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην διοίκηση του ΕΒΕ ο κ. Βιολιτζής αναφέρει τα εξής:

Ένα χρόνο και κάτι στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς αισθάνομαι την ανάγκη καταγραφής ενός πρώτου απολογισμού από την λειτουργία του, αλλά και από την δική μας λειτουργία μέσα σε αυτό. Δεσμευτήκαμε, μετά την λήξη των εκλογών, ότι ο συνδυασμός μας θα επιδεικνύει συνέπεια, εργατικότητα και θα έχει ως κύριο σκοπό του την προαγωγή παραγωγικού και αποτελεσματικού έργου. Τα λάθη και τις αστοχίες τις καταδείξαμε, και σε αρκετά δεν το κρύβουμε ότι βρήκαμε ανταπόκριση. Δείξαμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε να περιοριστούμε στην στείρα αντιπολιτευτική κριτική, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα σιωπούμε, αλλά ότι είμαστε δύναμη ανανέωσης, σύνθεσης και πράξεων.

Σε μεγάλο βαθμό βρήκαμε ανταπόκριση από την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου τα οποία έμπρακτα επέδειξαν χαρακτήρα συνεργασίας μακριά από ανασφάλειες και αγκυλώσεις παρελθούσων τακτικών.

Μέλος της παράταξής μας, με ομόφωνη απόφαση εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Κιλκίς στο «Εθνικό Επιμελητήριο Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών», και αλλά μελή μας συμμετέχουν σε επιτροπές του Επιμελητήριου και της αναπτυξιακής του εταιρίας του.

Τρία αναπτυξιακά προγράμματα τρέχουν σήμερα, Employth, Co-Create & Brenda και αρκετά επίσης περιμένουν στην ουρά να πραγματοποιηθούν, με πιο χαρακτηριστικό την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητήριου (πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) αλλά και άλλων όπως το Adrion, Erasmus & Erasmus2.
O επιμελητηριακός κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το ποιος είναι πιο κομματικός, πιο «ψηλός» και πιο «όμορφος», δεν ενδιαφέρεται και δεν έχει σίγουρα χρόνο για άγονες κοκορομαχίες, αυτό που τον απασχολεί είναι η παραγωγή έργου, η ανάπτυξη, η δημιουργία «πλούτου» και αξιών.

Εμείς από την πρώτη στιγμή, πορευόμαστε με την ίδια συνέπεια λόγων και πράξεων και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο, με σταθερή προσήλωση και με πρωταρχικό στόχο ένα Επιμελητήριο ισχυρό, καινοτόμο, αποτελεσματικό, οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητο, βιώσιμο και διάφανο.

Περισσότερα

Το δέκα το καλό για το LEADER/CLLD της ΑΝΚΙ

Τελευταία παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων. Είναι γνωστό ότι το δέκα το καλό, εκτός από ύψιστος βαθμός επιβράβευσης, εκφράζει καλή […]

Δείτε ακόμα

Τα δύο βασικά προβλήματα

Με αφορμή την παρουσία του σε ειδική σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης δήλωσε τα εξής: «Την Παρασκευή […]