Βαλκανικοί αγώνες ιππικής αντοχής: Ένα διοργανωτικό «άριστα» του Κιλκίς

Αθλητισμός /

Με υπεράνω πάσης προσδοκίας επιτυχία σε όλους τους τομείς διεξήχθησαν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5.10.19, στο Κιλκίς με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το δασύλλιο του Λεβεντοχωρίου οι Βαλκανικοί Αγώνες ιππικής αγωγής.

Η διοργάνωση αυτή φιλοξενήθηκε γιά πρώτη φορά στο Κιλκίς και η προαναφερθείσα επιτυχία της κατά πάντα δημιούργησε προηγούμενο ανάθεσης στο Κιλκις και άλλων διεθνών διοργανώσεων από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.


Παρά την κακοκαιρία της πρώτης ημέρας, οι αγώνες προσήλκυσαν πλήθος φίλων του αθλήματος από αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίοι μόνο κολακευτικά σχόλια γιά τον Ιππικό Όμιλο και τον κόσμο του Κιλκίς είχαν να διατυπώσουν, αναδειχθέντες έτσι σε «πρεσβευτές» ενός «καλού ονόματος» του Κιλκίς τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην διοργάνωση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Σε ενημερωτικό δελτίο του δήμου Κιλκίς υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η διοργάνωση, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Η τελετή έναρξης του πρώτου βαλκανικού πρωταθλήματος ιππικής αντοχής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς με τη παρέλαση των αθλητικών αποστολών.

Υποδεχόμενος τις βαλκανικές αντιπροσωπείες και τον Ισίδωρο Κούβελο, πρόεδρο της διοργανώτριας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ότι «είναι μεγάλη χαρά για τον δήμο Κιλκίς να φιλοξενεί μια αθλητική εκδήλωση που ακτινοβολεί διεθνές κύρος και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη του νέου αθλήματος της ιππικής αντοχής»…

…Σε ένδειξη αναγνώρισης της τιμητικής επιλογής του Κιλκίς και του Λεβεντοχωρίου, ως χώρων τέλεσης του πρώτου βαλκανικού πρωταθλήματος ιππικής αντοχής, ο δήμαρχος Κιλκίς απένειμε τιμητικά έπαθλα στον κ. Κούβελο και στον κ. Σωτήρη Πατσιούρα, Πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς. Δέχθηκε παράλληλα τιμητικό έπαθλο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας…

…Στο περιθώριο των επαφών τους ο δήμαρχος Κιλκίς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας συζήτησαν την προοπτική το Κιλκίς, λόγω και της γεωγραφικής θέσης και της εγγύτητάς του στο βαλκανικό χώρο, να αποτελέσει τη μόνιμη έδρα του βαλκανικού πρωταθλήματος ιππικής αντοχής.
Νικήτρια στο ομαδικό ανεδείχθη η Βουλγαρία ενώ στη δεύτερη κατετάγη η εθνική μας ομάδα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεκεμβριανά 1944

Δεκεμβριανά ή οι 33 ημέρες που συγκλόνισαν την Αθήνα ή η Μάχη των Αθηνών ή ο Κόκκινος Δεκέμβρης. Όποια λέξη […]